HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

Mandala Jógastúdiók - hatha jóga flow

2011.03.01. 00:03 jógalujza

Kicsit megijedtem, amikor megláttam az utcáról nyíló, pirosra mázolt ajtót – lefelé a pincébe ... de rögtön belépés (lelépés) után megnyugodtam, szépen megcsinált, ízléses, hangulatos stúdióba érkeztem, semmi dohszag, kellemes fények és hangulat, minden oké. Még a bringámat is levihettem és felakaszthattam a miniatűr férfiöltöző falára.

Hogy minek férfiöltöző a Nőijóga Stúdióban, ahova épp megérkeztem? Mert ez egy olyan nőijóga stúdió, ahova fiúk is járhatnak, meghatározott órákra (például amire én is jöttem most). Biztos nem direkt, de nagyon cuki módon viszont épp egy női nevű utcában, a Szalmás Piroskában van, és kifejezetten gusztára sikeredett.

Nemcsak a tökéletes színösszeállításban pompázó jógaeszközök és szanszkrit falfeliratok a teremben, hanem guszta volt a lány is, aki kitöltette velem az első látogatáskor szükséges papírt, és később az órát tartotta: szépen kimunkált (kijógázott) test, szép mozdulatok, lágy hang, kedves arc, sok „puha légzés”, sok „lazulj bele” - még így is jól kipurcantunk a végére, mert az első kb. 60 perc a másfél órából elég kőkemény mozgással telt, egy majdnem tökéletesen az astanga jóga napüdvözleteivel, és az azok nyomán kibontakozó egyéb testhelyzetek, ászanák folyamatos, légzés-vezette, szinte táncosan összefűzött sorozatával. A végén vicces módon mégsem fáradt nyugiban relaxáltam, hanem hihetetlen energetizáltan, és a sok felgyűlt (szerencsésen kimozgatott) feszültséget még mindig ki-kisóhajtva.
Gyöngyvér, az oktató, egy nagyon édes kis harangjáték, vagy minek a hangjaival vezetett vissza minket a napi ingerek közé, és a besötétített teremben szépen elpakoltuk az aznapi utolsó óra kellékeit.

Összegzésként tehát: A hatha jóga "flow"-ban már vinyasa? Lehet (itt egy részletes leírás), én így is jól éreztem magam, és ha kevesebbet kardióznék, talán még izomlázam is lenne holnapra!

Környezet: pici, mint egy garzonpecó, de a teremben kényelmesen elfértünk, szép kiegészítők között
Eszközök: 100%-os minden, még a halk zene is rendben volt, nem zavart
Oktató: hiteles, figyelmes, nem szerepzavaros
Többiek: szimpik, még egy utcán hosszasan fagyoskodó beszélgetés is kikerekedett belőle:)
Megközelítés: kisföldalattitól néhány perc, nemtom pontosan, mert bringával igazán egy pillantás bárhonnan..:)
Szolgáltatás: elégedett vagyok!
Fíling: örülök, hogy ottjártam, akinek közel van (és nincs bringája:), tökéletes választás

Itt az órarendjük, látogassátok meg őket!

1 komment

Címkék: ajánlom mandala xiii.ker vi.ker vii.ker hatha vinyasa

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr72703692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nezzafenybe 2011.03.02. 12:40:53

"Még izomlázam is lenne holnapra"?
Mi az hogy!
/értsd: ott voltam, és elég nagy izomlázam van mindenhol a karomban és a hátamban/

És még annyit hozzáfűznék, hogy az oktató nemcsak nyugodt és kiegyensúlyozott volt, de rendszeresen 'kijárt' közénk, és igazgatott minket. /De nem volt zavaró, ellenkezőleg!/

A legjobb jelző az egész ottlétre tényleg a 'Szép'. Szép volt a befejezés is, a sötét rész és a harangjáték.
süti beállítások módosítása