HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

Tíz helyen jártunk jógázni - végiggondolunk

2011.03.29. 12:27 jógalujza

Még mindig sok jógaiskola van hátra, de mivel tíz helyen már jártunk a JógaBlog első hónapja alatt (ketten, mert az egyik beszámolót vendégblogger írta:), leszűrjük az első tapasztalatokat: összegzés az eddigiekről.


Helyek:

  • Sok nagyon okés hely van Budapesten, ahova érdemes jógázni járni! Szinte mindenhova szívesen visszamennék újra és újra, kifejezetten elégedett vagyok a felhozatallal.:)
     
  • Fejlődik, épül a rendszer: több jógastúdióban  is az volt az érzésem, hogy folyamatosan gondolják tovább magukat és keresik az új lehetőségeket, és az iskolák száma is szépen gyarapszik, sok aránylag új helyen jártam.
     
  • Ennek megfelelően elég sok "első óra ingyen" felhívást találok, de a nagyobb, vagy talán inkább bejáratottabb helyeken erre nincs szükség, valszeg kézről kézre adják egymásnak a tippet az emberek.


Emberek:

  • Nem egyedül vándorolok ám iskoláról iskolára!:) Vendégbloggerünkkel is az egyik jógastúdióban ismerkedtem meg, ő is először volt ott, és több más helyen sem én voltam az egyetlen, aki első látogatását tette. Sokan keresünk, ez jó!:)
     
  • - Lényegesen több a csaj - de egyáltalán nem cikik a fiúk sem. Értve ezalatt azt, hogy pl. egy zumbáról vagy vmi aerobicról sokkal inkább "kinézik" a csajok a csávókat..:) .. vagy csak ők érzik magukat bénábban? Nemtom, mert sztem tök okék ezek a csoportos-vezényelt sportok is, bárkinek.
     
  • Speckó hangulat, szinte mindenhol: kedvesség, bizalom, nyitottság. Önmagában felemelő ilyen helyekre, ilyen emberek közé járni. Szeretek ehhez a "közösség"-hez tartozni, "a bringások", "az OchoMacho-sok", "a jógások", stb... LÁJK.


Jóga-szempont:

  • A lényeg még csak most jönne. Akár a fizikailag keményebb, akár a nyugisabb, lágyabb, vagy elmélyedősebb típusú jógák esetében, akkor kezdenék el igazán ráhangolódni és valódi hatást érzékelni ha többször csinálnám, ha már nem a gyakorlatok megformálásának módjára, hanem a testemben képződő energetikára figyelnék. Egy-egy jógairányzatot megismerni egyetlen alkalommal nem lehet, sőt, sztem még kevésbé jutok közel a lényegéhez, mint pl. egy emberről kialakított első benyomás. A jóga elkezd dolgozni benned, és átalakít. De nem elsőre.
     
  • Imádtam, ahogy újra- és újra- és újraértelmezték az egyes irányzatok, iskolák, oktatók ugyanazokat az ászanákat. A napüdvözletről már írtam, milyen izgalmasan variálódik, de pl. a Kowa által itt bemutatott ászana majdnem mindenhol előkerült, és majdnem mindenhol picit máshogy mentünk bele és picit más érzés is volt benne lennni. Ezt nagyon érdekesnek találom.
     
  • A következő lépés, amire nagyon kíváncsi vagyok, hogy én magam (nem az a lényeg, hogy én, hanem hogy egyes ember..:) hogyan adaptálom a sokféle tanultat, egyetlen magam által használatossá. De ez következő, sőt, talán következő utáni.
     

Az idétlen pontversenyben:) két-mudrás lett a Darshan integrál órája, három-mudrás az Asram Jógaközpont és az Astanga Jógastúdió, négy-mudrás a Mandala, az Új Energia, a Shambala és a Sudevi, és öt-mudrás a Szúrjában az Iyengar, az Agama a Brahmában és az Atma Center. De háromtól fölfelé már tényleg nehéz dolga volt a zsűrinek..:)

Tíz helyen jártunk, mostakkor jön a következő tíz.:)

Szólj hozzá!

Címkék: összegzés

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr312781543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása