HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

"Randi önmagammal" - meghívó szatszangra: 2011. nov. 5.

2011.10.26. 22:40 jógalujza

A JógaBlog-nak köszönhetem, hogy találkoztunk. Egy olyan jógatanár meghívására jött először Magyarországra, akivel a blog miatt ismerkedtem meg, és egy olyan jógastúdióban volt az első szatszang, amit anno a blog miatt kerestem fel - ezért most meghívlak benneteket is a novemberi szatszangra (még ha kivételesen ez egyáltalán nem is jóga), mert nektek is hasonlóan nagy élménnyé válhat, mint nekem.

Hogy mi az a Szatszang?

 

A Szatszangot a szanszkrit úgy írja le, mint „találkozás az igazságban” vagy úgy, mint társulás, kapcsolódás egy Önmegvalósulttal. A spiritualitás bármely szakaszában a Szatszang a legközvetlenebb út. Hatékonyabb, mint a meditáció, ugyanis a Szatszang egy párbeszéd, a spirituális igazságok meghallása, melyeket egy Önmegvalósult fejez ki közvetlenül.

A Szatszangon való részvétel nagy lehetőség annak, aki valóban kutatja az igazságot, aki vágyódik az örökéletű szabadságra. A spiritualitás világában sok út és módszer létezik valódi természetünk felismerésére, viszont egy Szatszangon közvetlenül meg is tapasztaljuk azt, hisz az egyetlen igazságról, egyetlen szeretetről van szó, ami ITT és MOST található.

 

Ezt mondja ő, én meg azt, hogy eddigi tapasztalatom szerint kevés olyan tekintet van a világon, amelybe belenézve az állandó és tökéletes, kristálytiszta és végtelen elfogadást, feltétel nélküli szeretet tapasztalod, közvetlenül. Ajiit jelenléte már önmagában tisztít és tölt (mint például amit a jóga gyakorlása is tesz az emberrel), mindenféle koncepció, elvárás, vagy "gyakorlás" nélkül. Kizárólag jelenlét, és bárkinek, aki részesülni szeretne belőle, csak elérhetővé kell tennie magát ennek a bizonyos jelenlétnek a megtapasztalására.

Mivel pedig az én lényegem, saját belső önmagam is azonos vagyok vele, ezért tulképp a szatszang randi önmagammal...

No, minderről lehetne még sokat "mesélni", de minél több db. szót mondok róla, annál jobban egyszerűsítem és butítom le a tökéletest - nem szívesen tenném.:)

Gyere el, ha magaddal szeretnél találkozni!

Szatszang Ajiit-tal, november 5-én, a Brahma Jóga és Egészség Központban


További infó, gondolatok, videók, meghívók: Ajiit magyar nyelvű Facebook-oldalán

Szólj hozzá!

Címkék: meghívó brahma szatszang ajiit

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr233332493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása