HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

Almásy Csilla Gerinckoncepció - dinamikus jóga

2012.01.19. 23:31 jógalujza

Almásy Csilla szerintem pont azt csinálja, amit szeret, és pont azt mondja, amit csinál, és pont azt mutatja magáról, ami: gerinctréner, dinamikus jógaoktató, személyi edző. A weboldalán nincs semmi spirkó duma, hivatkozás szvámikra, hagyományra, vagy valami elvont "fejlődés"-re, sőt, hangsúlyozza, hogy akit mindez a jógából egyáltalán nem érdekel, annak itt a helye. Az óráján pedig pontos instrukciókat és némi anatómiai információt kapunk, abból sem túl sokat, elfér mellette a néhány kedves biztatás, és fittness foglalkozásra jellemző "még kettőt ebből", vagy dícséret, kedves poén. Miközben hagy magamra is figyelni, amikor kell.

Inkább tehát edzésként éltem meg a szűk 60 percre szabott dinamikus jógát, bár a hatha jóga ászanáit használja és köti szekvenciákba. Nem úgy, mint a vinyasza flow, mert nem táncos, hanem inkább mint egy edzésen a többször ismételt mozdulat-sorozatok folyama. Ettől az egész olyan .. önazonos. Nekem még Csilla hangja is olyan kedves és felvilágosult tornatanár hangulatú, akit tökre bírnak a diákjai, mert óra utánra is marad kölcsönös érdeklődés, figyelem. 
 
A termet egy korábbi látogatásból ismertem - most derült ki, hogy akkor ki volt előttünk a késős csapat, hát ők.:) Most is késtünk már a kezdéssel, de olyan jó gyülekezős hangulata volt a csúszásnak, közben Csilla szépen berendezte a termet, engem is gondosan kikérdezett, van-e sérülésem, jógáztam-e korábban, és adott néhány mondatnyi felvezetést arról, hogy milyenféle mozgásra számíthatok. Aztán elkezdtük szép lassan (égtek gyertyák, zene is szólt, minden hangulatos volt), és amit még egyetlen jógatanár sem mondott, a rávezető mondatok között az "Érezzétek jól magatokat!" is helyet kapott. Ez tetszett, bárcsak eszembe jutott volna, amikor épp remegve próbáltam megtartani magam fél lábon, a harmadik félguggolás-szerű mérlegállásban..:)
Persze rosszul sem éreztem magam, csak simán kijöttem belőle, naná, hogy nem bírtam.:) Persze, elsőre nem is elvárás. Sőt, még egy kis extra dícséretet is bezsebelhettem a kabátban búcsúzkodós beszélgetés során, hogy látszik rajtam a rendszeres mozgás (ennél még jobban hangzott, csak törölte a memóriám:), ami nemcsak irgalmatlan jólesett a májamnak, de jól meg is lepődtem, mert mindig mindenhol én szoktam lenni a legbénább...:) Hát, úgy látszik tényleg változnak az idők..:)
 
Oké, szóval vissza az órára. Hosszú kitartások miatt megerőltető edzés, amit az oktató fitnesz-múltja, majd arra rárakott gerinc-trénerség, és onnan a jógához eljutás kerekít egésszé. Szép történet, és érzésem szerint tök őszinte: valaki, aki nem keresi művi módon, de nem is hárítja betegesen a spiritualitást, így tart jógaórát. Csak azt hiszi el, amit megtapasztal, csak azt tanítja, amit hisz, és ő is éli, amit tanít.
 
Ja, a kedvencemet majdnem kihagytam.:) Amikor Csilla "légzés" helyett a "levegőzés" szót használta, akkor azonnal egy gyönyörű, zöldellő hegytetőn éreztem magam, ahol a friss tavaszi szellő szinte magától áramlik át a tüdőmön, hát ez isteni..:))
 
Edzés végén taps.
 
Összegzésként: pont azt "kaptam", amire számítottam, ez ritka korrekt élmény - az más kérdés, hogy "jóga-élményem" nem volt
 

Környezet: guszta, vagány, de még így is barátságos - sajátos
Eszközök: használható minden (hajszárító még mindig nincs!:)
Oktató: szakmailag több irányból nagyon felkészült, alapos tréner
Többiek: tizenpáran voltunk csajok, egyetlen hímnemű egyeddel fűszerezve:)
Megközelítés: az Arany János utcánál
Szolgáltatás: tulképp ötös, szép weboldal, korrekt ár, megfelelő helyszín
Fíling: kellemesen elfáradtam, izomláz garantált

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz Facebook-csoportunkhoz is!
Még több hír, még több érdekesség, még több jógi!:)

 

 

1 komment

Címkék: ajánlom sportjóga dinamikus jóga

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr463591954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nolyemi · http://irdietam.wordpress.com/ 2012.01.20. 22:40:19

és én nála tanultam, és én nála tanultam! Olyan jóóóóóóóóó volt! Most is büszke vagyok rá! És tök jó a leírás, egészen Csilla-óra hangulatom lett olvasás közben! :)
süti beállítások módosítása