HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

Goodness - stresszoldó jóga

2012.02.22. 21:45 JÓGAMARI

És igen! Negyedik próbálkozásra végre sikerült eljutnom a Goodnessbe. El sem akartam hinni. Az első két potyakör az én hibám volt, nem akartam megérteni a „bejelentkezés” lényegét, és csodálkoztam azon, hogy odamentem, de nem volt óra. Igazából nem gondoltam, hogy egy ilyen hangulatos helyen elmarad a délutáni óra. Sebaj, harmadjára már tanulva a hibámból bejelentkeztem, hogy aztán jól lebetegedjek, és lemondjam. Így jutottunk el ahhoz a bizonyos szerdai naphoz. 
 
Már régóta kacérkodtam a stresszoldó jógával. Megmondom őszintén, sok jógaórát kipróbáltam, de a – sokak számára – „klasszikus, lájtos, zümmögős-ommozós” jógához még nem volt szerencsém. Lujzával meg is állapítottuk, hogy igazi kihívás a killer órákhoz szokott jógi elménket egy teljesen más síkú órához szoktatni. 
 
A stresszoldó jóga egy speciális műfaj, melyet a pszichológus Ágota oktat, ötvözve a tradícionális jóga elemeit a nyugati pszichológia eszköztárával. Szorongás, depresszió, alvásproblémák esetén (meg persze ezek nélkül is) megtanítja a gyakorlót a helyes relaxációra, a hétköznapi feszültségoldásra, a teljes test és elme ellazítására.
Ágota, az oktató már az elején leszögezte, hogy itt bizony nem fogunk megerőltető ászanákat végezni, ez az óra nem erről szól. Volt viszont – egyből a ráhangolódás után – pránajáma (fújtató /kapalabhati és váltott orrlyukas légzés), részletes utasításokkal, új információkkal.  (Ti tudtátok, hogy kapalabhati után édes ízt kell érezni a szánkban?). Aztán egyszerűbb gyakorlatokat végeztünk, körzéseket, végtagmozgatásokat. Talán kicsit keveselltem a konkrét ászanázást, de összességében nem volt hiányérzetem, hiszen egyértelműen sokkal többről volt szó, mint egy egyszerű tornaórán. Ágota minden gyakorlatnál elmondta, mit kell éreznünk fizikai szinten, illetve magasabb szinten milyen hatása van a gyakorlatnak. Szó esett csakrákról, energiaáramlásról, de úgy, hogy egy kevésbé spirituális gyakorló számára is abszolút emészthető lett volna. Számomra meglepő módon, az óra végén csináltuk meg a két kör napüdvözletet, majd egy fordított pózt, a félgyertyát. Ezután mélyrelaxáció következett, ami tökéletes befejezése lett volna ennek a jó hangulatú órának, ha közben nem fagytam volna kockára.
 
A Goodness egy nagyon szép csillivilli luxus terem, ami szerintem fittnessznek túl jógás, jógának talán egy picit túl fittnessz. A célközönség számára tökéletes választás lenne, ha tudnának róla, vagyis ha vezetőség kicsit jobban promózná a helyet.
 
 
Összegzés: jól felépített, profi jógaóra, ahol pontosan azt kaptam, amire számítottam.
 
Környezet: high-end, luxushely, kevés emberrel, és túlhűtött jógateremmel (ez is erősítette a fitnessz fílinget)
Eszközök: mindenből felső kategóriás
Oktató: tökéletes
Többiek: 1 lány
Megközelítés: központi helyen, pont útba esik a Gucciból hazafele :)
Szolgáltatás: kategóriájának megfelelő, kb 1800 Ft/órától, de természetesen itt is többféle konstrukció létezik
Fíling: tetszeni fog, ha szereted a letisztult formákat, a barna színt, az üveget
 
 
 
 
 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz Facebook-csoportunkhoz is!
Még több hír, még több érdekesség, még több jógi!:)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánlom stresszoldó vi.ker goodness

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr844175824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása