HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

JógaBlog cikkek a nagyvilágban

2012.02.23. 13:12 jógalujza

Mindig örülünk, ha más blogok, magazinok is felkérnek minket konkrét jógacikk megírására, mert a jógáról kizárólag egy jógablogon hablatyolni egy idő után legalábbis ... belterjes. Eljött a pillanat, hogy az így született és már megjelent írásokat veletek is megosszuk. Ha nektek is tetszenek, osszátok tovább őket ti is!

 

 

Jógastúdió-etikett, avagy hogyan, és hogyan ne viselkedj"vendégségben"   108.hu magazin, 2012. május

Ha jártál már vendégségben, és nem borítottad magadra az asztalt, nem haraptad meg a kutyát, és nem kented szét a csokitortát a gyerekek fején - akkor túl sok új infót ez a cikk sem fog mondani neked. Mert egy jógastúdióban is hasonló írott vagy íratlan szabályok irányítják a módit, mint egy sima vendégségben ... de azért mégsem egészen. Igaz, a jógastúdió nem templom, de a test - egyes felfogások szerint - már az, és ha a tested templomát érkeztél megszentelni, akkor magára a helyre is vonatkoznak bizonyos előírások, ahol ezt tenni fogod. Ha pedig te magad nem így tekintesz a jógastúdióra, akkor azt vedd figyelembe, hogy mások talán igen. Töltsd le a 108.hu Magazin cikkét a részletekért!

 

Az ezeregyedik jógastúdió, avagy, ilyen lenne, ha lenne ideális -  108.hu magazin, 2012. április

Eljátszottál már a gondolattal, hogy milyen lennél TE, ha "tökéletes" lennél? Amúgy tökéletes vagy..:), de az biztos, hogy bármerre is változol, olyan soha nem leszel, mint a szomszéd, a kolegina, vagy a brit királynő, csak a saját ideális állapotodra találhatsz rá. Nos, ugyanez vonatkozik a jógastúdiókra is: nincs tökéletes, mindegyiknek van egy ideális állapota. Általában sok következtetést lehet levonni belőle az ott tanító oktatókra vonatkozóan is!

Amúgy a kritériumok összeállításában sokat segítettetek TI is, a JógaBlog FB-oldalának lájkolói szedték össze, hogy szerintünk mik a legfontosabb követkelmények, ha "a tökéletes" jógastúdiót keressük: békés, csendes, nyugodt, harmonikus, tiszta... Kattints a letölthető magazinért, benne a sok-sok szuper jógás cikkért, ide!:)

 


Jógatípusok -avagy a
z "egy és oszthatatlan feldarabolása" - 108.hu magazin, március

Ismét a különböző típusú jógákat vettük számba - ezúttal azokról az iskolákról is megemlékezve, amelyekről tulképp nem is nagyon tudunk, mert nem kreálnak marketing-célú legendát az óráik köré, a "jóga" fogalmát saját irányzatuknak megfelelően leszűkítve... hanem egyszerűen jógát oktatnak, a saját "egység"-üket sugározva tanítványaiknak. Lehet vitatkozni, de szerintem ezek az "iparág" igazi kincsei..:)) (Azok mellett persze, amelyek márkát építenek és kategorizálják magukat.:)

Ha még nem vagy feliratkozva, akkor itt regisztrálj az ingyenes magazinért!

 

"Kit érdekel a jóga?!" -  108.hu, 2012. február

A leginkább finom és egészséges receptjeiről, valamint főzőtanfolyamairól ismert 108.hu-ban megjelent második JB-cikk címe magasra dobja fel a labdát, de aztán bravúrosan bevarrja a hálóba: a jóga önmagában picit sem érdekes, ám a gyakorlása, sőt, amit megtapasztalsz általa, na, az már sokkal inkább. 

Néhány tévhitet és a fejben felállított akadályt segít szétoszlatni, hátha épp ez az utolsó kis inspiráció segít elkezdeni, amit eddig még csak elvben kóstolgattál. A 10. oldalon kezdődő cikket itt elolvashatod online, innen pedig letöltheted a 16. lapszámot.

 

  

"Hogyan válassz jógaiskolát?"  108.hu, 2012. január

A 108.hu magazin 3. évfolyamának első számában jelent meg az első JB-cikk, azok kedvéért, akik már a határon táncolnak, de még nem tudják, merre lépjenek tovább. Hét (tánc)lépésben összegyűjtöttük a jógaiskola-választás - vagy még inkább a jógaoktató-választás - legfontosabb szempontjait, ha pedig vannak további ötleteid, ne habozz ezeket megosztani velünk kommentben! 

Lustáknak itt a kivonat: 1.: Kezdd a JógaBlogon..:), 2.: tesztelj magad is, 3.: érezz rá az oktatóra, 4.: nézd meg a többieket is, 5.: tér-idő kontinuumban kényelmesen helyezd el az óráidat!, 6.: ismét és ismét nézz körül a jóga-kínálatban, beragadás ellen, 7.: és persze közben végig mosolyogj:), vagyis a legfontosabb, érezd magad szuperjól.

Itt elolvashatod online (lapozz a 22. oldalra), innen pedig letöltheted a 15. lapszámot.



"Ágy-asztal-jóga" - 2011. szeptember

A lakberendezéssel, inspirációval, és megmondással foglalkozó Kópis Benedek barátom írt rám egy szép őszi napon, hogy lenne-e kedvem létrehozni a sokak által kedvelt lakber-blog, az Ágy-asztal-tévé legeslegelső vendégposztját. Volt. 

Ekkor megpróbáltunk a jóga és a lakberendezés között valami használható párhuzamot találni, de szerencsére nem erőltettük túl. Aki harmonikus terekben él és alkot, valamint harmóniát talál a jógázásban is, úgyis tudja...:) Nos, akkor nincs is más hátra, lapozd fel a cikket, és érezd...:))

Szeretnél te is saját JógaBlog-cikket?:) Írj nekünk, írunk neked!:)

  

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz Facebook-csoportunkhoz is!
Még több hír, még több érdekesség, még több jógi!:)

Szólj hozzá!

Címkék: rólunk 108.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr704156097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása