HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

GANAPATI II. - Hot yoga (vinyasa flow)

2012.04.02. 10:00 JÓGAMARI

Szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Jógablog történetében a legmegosztóbb cikk a Ganapatiról született. Vegyes érzéseim voltak a hellyel kapcsolatban, de alapvetően tetszett. Mondhatnám azt is, a „guruság” egy igencsak elnyugatiasodott változatát tapasztalhattam meg testközelből – az epekedő leánypillantások és csábos kacarászások kereszttüzében.
Hát ezek után csodálkoztok, ha egyből lecsaptam a Ganapati kettőre?
Annyit már előre elárulhatok: a hely teljesen ugyanolyan, a kettős érzés itt is bennem volt, bár „kidolgozott felsőtestű jógásfiú” helyett itt „kedves lány” tartotta az órát.

No hát nem volt egyszerű eljutni a tervezett jógaórára. Biztos forrásból megtudtam, hogy az új helyen már nem csak a stúdióalapító Zoli, és csendestársa Tamás tart órákat, hanem egy új oktató is: egy bizonyos Kriszta (de van rá kis esély, hogy Zsuzsi a neve- sajnos nem figyeltem annyira, amikor mondta), aki vinyasa flow-t tart. Mivel se a honlapon, se a facebookon nem volt semmiféle információ arról, hogy mikor ki tart órát, illetve arról se, hogy egyáltalán kik a tanárok, minden kapcsolatomat mozgósítanom kellett ahhoz, hogy a megfelelő órára jussak el. Végül sikerült is. Megjegyzem, ez nálam egyáltalán nem jó pont. Még a legnagyobb mestertanárok sem felejtik el megemlíteni, hogy kik tanítanak náluk, ezek a tanárok mit értek el, mit gondolnak a jógáról stb stb stb. Értem én, hogy itt a Főtanár a húzóerő, de ez kicsit olyan, mintha nem akarna mást megtűrni maga mellett. (felvetődött, de itt ki nem fejtett gondolatok: egó és a jóga, egó és a jógatanárság)

Az új stúdió a szokásos bérlakás- koncepció, minimál dizájnnal. Szinte teljesen ugyanolyan, mint a Ganapati I. Ötletesen oldották meg a fűtés kérdését is. A terem három egybenyíló szobából áll, a tanár egy olyan helyen áll, ahonnan mindenki látja, viszont a három szobából csak kettőben mennek hősugárzók, a harmadik nincs felfűtve.
Az óra elég érdekesen alakult. Először arra gondoltam huhh, ez nagyon jó. Az álló sorozat meglehetősen erőteljes volt, rövid ideig kitartott bikram/agni koncepciójú sorozat, napüdvözletekkel nehezítve (gondolom emiatt volt vinyasa flow). Tetszett, igénybe vett. Aztán lementünk a talajra, ott pedig valahogy szétesett az egész. Megcsináltunk pár könnyebb ászanát az ülő gyakorlatok közül is, néhány másodpercig kitartva őket, majd épp, mire kettőt pislogtam volna, hipp-hopp, befejező relaxáció, good bye/aviszontlátásra/namaszté. Furcsa volt, hogy egy erős kezdés után ilyen gyengécskére sikerült az óra utolsó fele. Nem jöttem rá, hogy vajon tényleg ez egy tudatosan állósorozat-hangsúlyos óra volt, vagy csak arra volt ideje a tanárnak, hogy az álló gyakorlatokra állítson össze óravázlatot, aztán valami más programja akadt, esetleg külön elvárás volt, hogy maximum ennyiben térhetett el a szokásos Ganapatis sorozattól. Igazítás volt, bár nem olyan sok (mondjuk több, mint anno a Ganapati I-ben), de ezt én inkább annak tudtam be, hogy nem tartottuk ki sokáig az ászanákat.


Összegzés: Jó ár-érték arányú hely, ha a közelben laknék, ide vennék bérletet, AMENNYIBEN lenne a stúdiónak egy átlátható órarendje. (Igen, minden tanár és minden óra más, ezért szerintem jogos az igény, hogy tudjuk, ki, mikor és mit tart)

Környezet: egyszerű, akár puritánnak is mondhatnám, de teljesen rendben van
Eszközök: hősugárzó- itt is nagyon szép
Oktató: jól képzett
Többiek: voltunk páran
Megközelítés: központi helyen, Borároshoz / Kálvinhoz közel
Szolgáltatás: 1500/ alkalom. Ár-érték arány szempontjából is kitűnő választás!
Fíling: „kellemes hely, kellemes óra”

 



 

 

 

 
Ha tetszett a bejegyzés, most azonnal lájkold Facebook-oldalunkat is!
Még több hír, még több érdekesség, még több jógi!:)


 

 

2 komment

Címkék: ajánlom ix.ker ganapati vinyasaflow

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr494355181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nitaiprana 2012.04.02. 17:23:07

Szia !
Isten hozott megint nálunk ! :) Nekem is vegyesek az érzelmeim mindig a bejegyzéseiddel kapcsolatban !
Persze mindenkinek lehet véleménye ... és arról megismerszik a véleményadó is, mind szakmailag és emberileg.:) Mik fontos dolgok és mik nem.
Mindenkit és mindent meg lehet ítélni az eredményei alapján.
Szerintem ha egy helyre be kell jelentkezni délelőtt hogy legyen helyed a 30 fős esti órákon , akkor azon a helyen történik valami jó és az ott tanítók adnak valami olyan dolgot az embereknek amit esetleg nem kapnak meg azokon a helyeken ahol a telt ház este 5 ember.
Véleményem szerint ha valaki ír egy blogot egy témáról és szakmai véleményt is mond ,akkor annak a kritikusnak magasan képzettnek kell lennie szakmailag . Ez nagyon fontos, hogy ne csak hangulatokról , hősugárzókról , berendezésről essen szó. Én már voltam hideg , lepukkant helyen szenzációs órán és az érték felbecsülhetetlen volt ellenben a sok csilli-villi hellyel ahol olyan emberek tartottak órát akiknek nem sok közük volt a valódi jógához se szellemiségben , sem szakmailag , se teljesítményben.
Az órarend koncepció egyszerű ... Akik rendszeres vendégeink azok mind tudják ki mikor tart órát és el is mondjuk ... de mivel hárman fedünk le rengeteg órát sok minden változik spontán módon. Ha megadjuk ki mikor van és utána változik az rosszabb mert van lehetőség reklamálni.
A "guruság" és "egó " megjegyzéseire válaszolva :
Emlékeztetnélek , hogy a Jóga Indiából ered és guru és tanítvány elven működik. Aki tanít az guru , aki tanul és elfogad az tanítvány. A "gurunak " is van guruja . Ez csak a nyugati felfogásban negatív szó. Guru azt jelenti tiszteletre méltó személy akitől tanulok. Guru mindenki akitől tanultam bármit is pl édesanyám , tanáraim , barátaim stb és tisztelettel és hálával tartozom nekik. Nekem is vannak tanáraim akiké minden tiszteletem és hálám azért amit kaptam tőlük és amit most átadhatok nagyon sok kedves embernek akik szintén hálásak a kapottakért.Ez egy csodás energiakör ahol adunk egymásnak és hálásak vagyunk érte ha kapunk. A guru-elv pozitív és csak akkor gondolunk valakire negatívan mert tisztelik ha a mi szívünkben van egy kis irigység.
Fontos hogy ne hangulatokat keltsünk írásokkal ,helyek és személyek felé alaposabb megismerés hiányában.

jógalujza 2012.04.03. 00:02:45

@nitaiprana:
Köszönjük a kiegészítéseket!

Ahogy azt már a Facebook-on is megbeszéltük, annyit tennénk csak hozzá, hogy a Jógablog szándéka szerint egyáltalán nem szakmai cikkeket publikál (tehát ez ne legyen elvárás felé), hanem felhasználói élményeket. Olyanokat, amilyenekkel egy most kezdő, friss jógázó is gazdagodni fog az adott stúdióban. Ez a célunk, legalábbis.:)

Jó munkát kedves mindannyiunknak!:)
süti beállítások módosítása