HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

BRINGA + JÓGA: MENŐ

2012.04.11. 19:00 jógalujza

TUDTAD, HOGY ÁPRILIS 22.:

- A CRITICAL MASS NAPJA,
- AZ AKTUÁLIS GERILLA JÓGA NAPJA,
- ÉS MÉG A FÖLD NAPJA IS EGYBEN?
 
Ünnepelj velünk aznap, mert úgy néz ki, hogy gigantikus közös JÓGÁZÁS-TEKERÉS kerekedik belőle!:)
 
 
Hogy mindez miért? 
 
Bringázni is és jógázni is nagyon szeretek. Határozottan érzékelek valamiféle kapcsolódást a kettő között, és szerintem sokan vagyunk jógás-bringások, akik ezen a többszörös szálon kapcsolódunk virtuálisan... Ha szétszedegetjük, akkor találunk tényleg közös vonásokat a kétféle mozgás – életmód?, szemlélet?, szerelem? –, szóval a bringa és a jóga között.
 
Környezet-tudatosság
Ha nem is kifejezetten ezért ültél először bringára, de biztos, hogy örülsz neki: tekerve pont semmit nem veszel el a természettől közlekedés közben. Sőt, inkább te magad is a természet részévé válsz, mert gurulsz mint egy frissen lepottyant alma, szállsz mint a szél, és közben érzed a tavaszi virágok illatát és szépen le is barnulsz a finoman simogató napon....:) Naszóval ökológiai szempont...
A jóga „cserébe” azt a fílinget adja, hogy része vagyok az anyatermészetnek. Egybeolvadás, átlényegülés, tökéletesedés. Nekem nagyon hasonlít a kettő egymáshoz.
 
Közösségi kapcsolódás
Ma már közösségi kertekben terem a városi paradicsom, „közösségi közlekedés” lett a tömegközlekedésből, és a közösségi médián lájkolgatva telik el a fél napunk.. (már akié..:). Jógázni sem csak az oktató miatt szeretünk jobban órán, mint otthon, hanem a csoport-energia miatt is. És bringázni is többek között azért jó móka, mert két bringás titokban akkor is összetartozik, csak a keró miatt, ha épp szembetekernek egymással.
A BKV még nem tudja (de lehet, hogy hamarosan mindenki kénytelen megtudni..:), hogy a kerékpár az igazi közösségi közlekedés. Jógázni meg egyedül is lehet (persze, tudjuk, a lényeg úgyis belül zajlik, stb.), de azért többen együtt se rossz..:)
 
Test-tudatosság
Bringásként is és jógásként is az „mozgat”, hogy szeretem továbbfejleszteni az erőmet, az ügyességemet, és persze a belső készségeimet is. Amellett, hogy élvezem, amit épp csinálok. Láttál már pici gyerekről fotót, ahogy megteszi élete első lépéseit? Azt a földöntúli örömöt az arcán, ahogy az új funkcióra való ráérzést imádja? Nekem ilyen evolúciós lépés a jóga, ilyen a bringa, újra és újra. 
 
És akkor azt a mindennapi életteliséget, amit a jóga is és a bringa is ad, már említeni sem kell. Ugye te is bringázol? Ugye te is jógázol?:)
 
Szóval kövesd a híreket a Facebook-on, hogy csatlakozhass te is a Föld Napján a közös meglepi-ünnepléshez!

 

Ha tetszett a bejegyzés, most azonnal lájkold Facebook-oldalunkat is!
Még több hír, még több érdekesség, még több jógi!:)

 

Szólj hozzá!

Címkék: gerilla bringa

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr564382160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása