HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

NYÁRI JÓGATÁBOROK 2012

2012.05.28. 19:37 jógalujza

Néha azért haza kéne jönnöd pihenni egy kicsit, de ha rászánnád magad, akkor simán végig tudnád jógatáborozni az egész nyarat - csak gondolj bele, micsoda roadshow lenne, kundalíniről női jógára, gyerekjógáról ashtangára, masszázsról ayurvédikus táplálkozásra...:) De ha nem is tolod végig a három hónapot egyben, egyetlen jógatábort elejétől a végéig mindenképp érdemes beleprogramozni a nyárba!

HOGY MIÉRT ÉRDEMES JÓGATÁBOROZNI?

  • mert az intenzív, mindennapi gyakorlással ugrásszerűen fejlődhetsz és mélyülhetsz, egész másképp integrálva a tanultakat, mint az évközbeni heti néhány jógaórával
     
  • mert jó buli!, pótolhatatlan közösségi élményt jelent életvitel-szerűen együtt lenni olyanokkal, akik hasonlóan élnek és gondolkoznak, mint te - főleg az együttlét végére..:)
      
  • mert a szokásos ászanázáson túl most plusz infót, tapasztalatot gyűjthetsz az egészséges, vega étkezéssel, pránajámával, vagy akár tisztítógyakorlatokkal kapcsolatban is, ami a rendes "városi" jógaórákba legtöbbször nem fér bele, viszont a többnapos táborokba pompásan
     
  • mert szabadban lehetszfűben jógázhatsz, mert nyaralhatsz, mert kiléphetsz a mindennapi rutinból - mert addig sem a városban és az irodában punnyadozol - ha jógi vagy, és szeretsz nyaralni, akkor tulképp nem is kell tovább magyarázni 
     

Lássuk tehát az idei nyár felhozatalát jógatáborokból, ezúttal időrendben június elejétől augusztus végéig - ha pedig valami kimaradt volna, ne habozz bekommentelni, vagy elküldeni nekünk az infót, a listát folyamatosan bővítjük!


--- --- ---
 

Yogin elvonulás / KUNDALINI YOGA IMMERSION

Időpont: 2012. június 8-9-10. 
Helyszín: Budapest, IX. kerulet, Ifjúmunkás u. 13., Kőrösi Általanos Iskola tornaterme es szabadtéri udvara 

"Rengeteg elkötelezett és tudatos lélek együtt-rezgése, erőteljes tudati változások, tisztulás, elengedés, tanulás."


--- --- ---

 
Kikelet Jógatábor 
 
Időpont: 2012. június 14-17.
Helyszín: Balatonmáriafürdő, Hullámvilla, 
 
"Emeld tudatosságodat magasabb szintre, hogy nagyobb kiegyensúlyozottságra tegyél szert. Tapasztald  meg az intenzív gyakorlás áldásos hatását."
 
További infó: kikeletjogakozpont.hu
 
 
--- --- ---
 
Hatha Jóga Pradípiká tábor
 
Időpont: június 22-24. és június 29-július 1.
Helyszín: Sivananda Jógaközpont, 1028 Bp. Szegfű u. 2.
 
"Kétszer 3 napos utazás a belső békéhez. A tábor célja, hogy a Hatha Jóga Pradípiká írásművet betűről betűre közösen feldolgozzuk mind értelmezésben, mind gyakorlatban. A sok tanítás gyakorlatba fektetése mellett a közösen töltött idő gyors fejlődésre ad lehetőséget az Önmegvalósítás útján."
 
 
 
--- --- ---
 
 
ASRAM  Nagy Jógatábor
 
Időpont: 2012. június 22-23-24
Helyszín: Esztergom, Szent Adalbert Hotel
 
Vezetik: Kádár Zoltán, Papp József, az oktatóképzés vezetői
„A jóga a tudatos elengedés és a tudatos megfeszítés tudománya. Mondhatnám úgy is, légy a cselekvés mestere. E hétvége gyakorlatai megtanítanak a mélyebb ellazulásra és a magasabb fokú összeszedettségre.”
 
 
 
--- --- ---
 
 
3/7 vagy 10 napos csend elvonulás
 
Időpont: 
10 napos: 2012.06.28. - 07.08. 
3 napos: 2012.06.28. - 07.01.
7 napos: 2012.07.02. - 07-08. 
Helyszín: Szentlélek (Bükk), Szentlélek Vendégház
 
"A Bükk rejtekében, 710 m magasságban, a világtól elzárt ősvadonban felépült pálos kolostor romjainak közvetlen szomszédságába, gyönyörű helyszínre invitálunk egy tíznapos (3 vagy 7 napra is lehet csatlakozni) csend elvonulásra és spirituális belső utazásra a Himalájai Jóga Tradíció tanításai szerint."
 
 
 
--- --- --- 

 
Padma Jógastúdió - Júniusi Naliní Női Jóga Tábor
 
Időpont: Június 22–24-ig. 
Helyszín: Naptanya - Padma Ashram, Zebegény.

"A tábor témája az együttlét, a nőiség, a női energiák köré kerekedik.Gyakorolni fogjuk a női jógát, a gátizomtornát, a jóga nidrá relaxációs technikát, lesznek speciális gyakorlatok női problémákra, gyakorolni fogjuk a vidámságot, kirándulunk, beszélgetünk életről, életmódról."
 
 
Júliusi és augusztusi Padma táborokért ide lapozz!
 
 
--- --- ---
 
Kék Lótusz Jógahétvége
 
Időpont: Június 23-24. 
Helyszín: Pilisszentlélek
 
"A jógahétvége lehetőséget ad a megújulásra, hogy a természetes környezetben, egy szép hegyi patak partján, az erdő szélén a jóga gyakorlatok és a meditáció segítségével megtapasztald a harmóniát, közelebb kerülj belső lényedhez."
 

--- --- ---

 
Integrált Masszázs-Mozgás Tábor (IMMT)
 
Időpont: 2012. június 24. - július 12. 
Helyszín: Kisnyalkapuszta major
 
"A tábor 'testi-lelki' vázát a reggeli meditáció és Jógatréning biztosítja, melyre 2 naponta más gyógyító terápia workshop-szerű megismerése épül."
 


 
--- --- ---
 
Satyananda - Guru Púrnima elvonulás
 
Időpont: Június 29 - július 3. 
Helyszín: Magyar Jóga Társulás Központ, Satyananda Jóga Ásram, Somogy Megye, Szólád
 
Az elvonulást két nemzetközi Satyananda Yoga tanár, Swami Mudrarupa (orvos, ájurvéda orvos és jógaterapeuta) és Swami Omgyanam (képünkön) vezetik.
Téma: A program középpontjában a guruk vagy spirituális mesterek ünneplése áll, akiknek nem kevesebbet köszönhetünk, mint azt, hogy ma jógát gyakorolhatunk. Ők őrizték meg számunkra ezt a tudományt sok évezreden át. 
 
További infó: satyananda.hu, az június elejétől augusztus végéig zajló minden további ásram-programról pedig itt
 
 
--- --- ---
 
Aprójóga - Nyári angolos gyermekjóga tábor az Anahitában
 
Időpont: 2012. július 2-6. és 2012. július 16-20. 
Helyszín: Anahita Jóga, Szellemi és Légzés Központ, Budapest
 
"Hétfőtől péntekig 9-16 óra között a 6-13 éves gyermekeket különböző zenés-táncos jógás és angolos programok várják, pl.: páros jógagyakorlatokkal játékos formában, angol versek, mondókák, dalok tanulása jóga ászanákhoz kapcsolva, angol mesejáték, ahol a gyermekek az állatok, növények és tárgyak testébe a jóga ászanak segítségével bújhatnak bele".
 
 
 
--- --- ---
 
Mandala - Astanga tábor kezdőknek és haladóknak
 
Időpont: 2012. július 9-15.
Helyszín: Kővágóörs, Kőtenger apartmanház 

"A 7 napos tábor alatt megtapasztalhatod a rendszeres gyakorlás jótékony hatásait, és már egy hét Astanga gyakorlással nagy fejlődést érhetsz el! Minden reggeli órán két oktató lesz, egyikőnk vezeti az órákat a kezdők számára, fokozatosan felépítve a gyakorlást, ami egy átfogó és alapos bevezetés az Astangába. A másik oktató pedig a haladókat segíti, kíséri figyelemmel. "

További infó: mandalajoga.hu
 
 
 --- --- ---
 
eromerito.jpgERőmerítő Iyengar Jógatábor

Időpont: július 12-20.
Helyszín: Hvar szigete, Vrboska

"A jóga alap, a napfény, a víz, a természet adott, a sziget gyönyörű ... és a változni, fejlődni vágyók ragyogóan felüdülhetnek. Ha csak az Iyengar jógát nézzük, már gazdagon tér majd haza. Ehhez csatlakozik még az önismeret olyan különleges formája, amit a nőiségünkön keresztül közelítünk meg – kitűzve magunk elé a célt, hogy elérjünk elégedettségünket, örömforrásunkat."

További infó: erőmerítő.hu
 
--- --- ---
 
Meditációs Tábor Iyengar Jógával és Jógikus Táplálkozással 
 
Időpont: 2012. július 15 – 21.
Helyszín: Nagykovácsi, Kelet-Nyugat Meditációs- és Gyógyító Központ
 
Tartják: Szép Ferenc, Kovács Erzsébet, Selmeciné Ágota, Selmeci Csongor, a Magyar Jóga Akadémia tanárai, minősített vezető jógatanárok. 
 
További infó: ahimszajoga.hu
 


 
--- --- ---
 
Purnam, Haladó Jógatábor
 
Időpont: 2011. július 20-24-ig
Helyszín: Szentlélek (Bükk)
 
"A táborban nagy hangsúlyt kapnak a meditációt előkészítő gyakorlatok és a meditáció különféle formái is a haladó testgyakorlatok és légzőgyakorlatok mellett.Tartja: Bálint János, jóga tanár."
 
További infóért, az augusztusi jógatáborért és más Purnam-os táborokért ide lapozz: purnam.hu/táboraink, vagy ide: purnam/nyáritáborok
 
 
--- --- --- 
 

szeretet.jpg"Szeretettábor"

Időpont: 2012 július 22-27.
Helyszín: Gajavölgye

"Egy tábor azoknak, akik szeretnék magukban megtalálni, a szeretet mélyből fakadó forrását. Azt a szeretetet, amely a létezéssel egy, nincs köze az emberi játszmákhoz, természetes közegünk, életünk szövete. "

További infó: lélekműhely.hu

 
--- --- ---
 
Ashtanga Jóga Iskola Budapest
 
Időpont: 2012. július 26-30.
Helyszín: Köveskál, Nádasház
 
"Két tanár segíti a gyakorlást minden nap vezetett és mysore órákon. Kati+Egy tanár Minden nap más, aznap délután meglepetés az adott tanár repertoárjából! A tábor teljes ideje alatt lesz velünk hivatásos bébiszitter, úgyhogy gyertek nyugodtan gyerekekkel! "
 
 
 
--- --- ---
 
Kayakalp JÓGA TÁBOR 2012
 
Időpont: 2012. július 28-29.
Helyszín: Siófok (Aranypart)
 
"Anand indiai jógamester vezetésével tartjuk a siófoki jógatábort, amely helyszíne a korábbi évekhez hasonlóan a közvetlenül Balaton part legnépszerűbb szabad strandja mellett található Domino-ház!"
 
 
 
--- --- ---
 
Anamé jógaiskola nyári tábor
 
Időpont: 2012. augusztus 19-24
Helyszín: Vácduka, Üdülő- és rendezvényközpont
 
Úgy tűnik, intenzív lesz a program: "reggeli gyakorlás 8:00 – 9:30 -ig, délben 12:00 – 13:00 -ig, esti gyakorlás 17:00 – 20:00 -ig"
 
 
 
--- --- ---
 
ATMA CENTER ASHTANGA-JÓGATÁBOR BRAC SZIGETEN
 
Időpont: augusztus 25 - szeptember 1.
Helyszín: Bol, Brac sziget (Horvátország)
 
Vezetett ashtangák, tengerparti nyaralós programok, és még több jóga.
 
 
 
--- --- ---

 
 
NAGYKÉP: PURNAM JÓGASTÚDIÓ, kisképek: a szervező stúdiók képei
 
 
Ha tetszett a bejegyzés, most azonnal lájkold Facebook-oldalunkat is!
Még több hír, még több érdekesség, még több jógi!:)

 

Szólj hozzá!

Címkék: nyári tábor jógatábor

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr764551375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása