HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

Megérkezés a dojo-ba

2013.02.14. 00:24 Mahshid

Volt egyszer egy karatemester.

Olyan országban született, ahol a szufi bölcsességet nagy becsben tartották, és olyan országban élt, ahol India ősi tudása karnyújtásnyira volt.

Fáradhatatlanul kutatta valódi természetét, miközben saját, és tanítványai testét a japán harcművészet mozdulataival edzette.

Abban a pillanatban azonban, amikor a szatszang által végleg megérkezett, és betöltötte a teljes Tudatosság, a test az elmével és azok minden játékával együtt elveszítette jelentőségét. Megérkezett a tökéletes Csend birodalmába.

Szatszangjain az oltáron a mindig friss virág mellett Rumi és Ramana Maharshi arcképét világítják meg a gyertyák lángjai. Szatszangjai meghívások a Csendbe, a Csend hangján. És Ő maga is látja, hogy milyen nehéz meghallani a szavát.

Egyik szatszangon a keleti mozgáskultúrákról beszélt. Rávilágított, hogy ezeket a csodálatosan bölcs technikákat úgy importáltuk, mintha olajlámpásokkal kereskednénk – csak a lámpásokba való olajról feledkeztünk el. Ekkor már dolgozott a Jiaido létrehozásán.

”Bár az edzés fizikai, te, a gyakorló, túllépsz a puszta fizikai határokon; felfedezve a természetes létállapotot. A lelked (a Tudatosság) fokozatosan átragyog a gyakorlás során, és végül mindenen, amit mondasz és teszel.” – írja a Jiaido megolkotója, Ajiit, aki spirituális ébredését megelőzően 25 évig gyakorolt és oktatott a karate rendszerében.  „A végső tudatosság kialakításához a mentális gyakorlatok mellett egy erőteljes és hatékony fizikai gyakorlásra is szükség van.”

A Jiaido gyakorlása aktív meditáció, mely a testet és az elmét a tökéletes nyugalom állapotába juttatja. Mozgásrendszere kínai és japán belső harcművészeteken alapul, célja pedig az, hogy gyakorlóját elvezesse az Önmegvalósulás pillanatához. 
A Jiaido jelentése: ”az igaz szeretet útja Önmagunkhoz, út Önmagunk szeretetéhez” (japán).


*** *** ***

JógaLujza csak elbúcsúzott, de talán még sosem mondott hálát magának a JógaBlognak, mindazokért a kifürkészhetetlen utakért, amelyekre az elkalauzolta. Nélküle talán nem ismerte volna meg Sheydát sem, aki Ajiit értő tolmácsolója – és az első hazai dojo vezetője. Vezető, aki elkísér a légzés, a fókusz, és a tudatosság harcművészetében járt úton.

JógaLujza a jógának is hálás, mindazért, amit megélhetett – és megváltozhatott – gyakorlása által, és hogy végül elérkezhetett a Jiaido dojo-ba, hogy a kokyu légzés és a katák mozdulatai között eltűnhessen a kime Csendjében.

MEGHÍVÓ

jiaido_logo.jpg

2013. március 5-én megnyílik az első magyarországi Jiaido dojo (iskola). Az ezt megelőző 3 napon ingyenes bemutató órákon vehetsz részt, amihez természetesen semmilyen előképzettségre nincs szükséged, se a harcművészetek, se a spiritualitás terén. Ott a helyed, ha:

  • egy izgalmas, kreatív és aktív testmozgásra vágysz, 
  • szeretnéd jobban megismerni Önmagad, 
  • vágysz a tartós belső nyugalomra a mindennapok zajában, 
  • az Ön-kutatást, a tudatosság fejlesztését szeretnéd még hatékonyabban fejleszteni.

Minden további információ a Jiaido-ról, és magáról a Meghívásról ezen a linken.

Szólj hozzá!

Címkék: jiaido

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr65079538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása