HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

Darshan Jóga Stúdió - integrál jóga

2011.03.18. 10:21 jógalujza

Kicsit hamarabb érkezem, az előző óra tanárának kell kiszaladgálnia a saját órájáról, hogy beengedjen .. így viszont azt is megtudom, hogy Bogi, aki a félnyolcas órát majd tartja, alapos késésben van. Még mindig jobb, mint a Sivananda óra oktatója, aki eleve el se jön: az ő ingyenes bemutató órájára érkeztem, ami tehát elmarad, át vagyok csoportosítva Bogihoz, aki éppen egy nyolc-alkalmas integrál jóga kurzust indít. A kurzusról az óra végén megtudom, hogy azért nyolc-alkalmas, mert „így hirdetjük meg”, valszeg ezt a bérlet-konstrukciók szinesítésére találták ki a Jóga Darshanban, de az is lehet, hogy tényleg összefüggő blokkok a kurzusaik.


Maga az óra? Elég hamar azt éreztem, hogy itt fontos dolgot tanulok: vállalni a negatív kritikát. „Végre” egy jógaiskola (sorozatom hetedik tapasztalata), ahol nem érzem igazán a helyemen magam, ahol az óra lendülete nem visz magával, mert a sodrásból az önreflektív elszólások és pici kis önbizalom-rabló biztatások kizökkentenek, ahol nem érzem szervesen kapcsolódni egymáshoz a gyakorlatainkat, és ahol csak találgatom, hogy mi történik körülöttem. Az utolsó negyed órában pl. konkrét modern-tánc gyakorlatokat végzünk, amik szépek is és lélegezni is lehet közben, de sok éve abbahagytam a táncot, és most nem ezért jöttem. (Több másik résztvevőnek egyébként tetszett, talán nekik nem volt ismerős, és ezért könnyebben illesztették hozzá a jógához… Az biztos, hogy ezek nem önálló vegyítések, a három földön gurulós gyakorlat mind egy az egyben így festett Gévánál annak idején).

Ami tetszett: több idegrendszer-tuning játékos szeparációs gyakorlatot végeztünk, és volt néhány átlós nyújtás, csavarás, ezeket szeretem. És a Dalai Láma beszédét és a Massive Attack-et is, ezek szóltak közben.

A végén, mert ragaszkodtunk hozzá, megkaptuk a relaxálás néhány percét is (puszta földön feküdt a többség, lehet hogy tényleg nem volt idő arra, hogy mindenki hozzon magának egy jógamatracot és takarót a recsegő parkettán végzett gurulások után?), aztán néhányan még elkezdték kipróbálgatni a falakra szerelt Iyengar-kellékeket, az oktatónkkal együtt, mint egy játszótéren: nem így képzelem egy jógaóra végét.

Mellesleg épp az a Trapp Laci is szerepel az oktatók között, akinél úgy megtetszett nekem az Iyengar, úgyhogy a Jóga Darshan úgy egészében biztos tök jó, de én pont nem abba a kétórányi időbe csöppentem itt bele.

(Ja, és valami halvány könyökfájdalom is maradt tegnap estéről, nem csodálom, a szakszerűség se jutott eszembe a gyakorlásról, sőt, egy-egy póznál épp az ellenkezője..)

Összegzésként:maga a hely talán még megérdemel néhány próbát, ez a kurzus pont nem --- UPDATE: új "teszt", plusz 2 kezecske!:)

Környezet: rendben, tök átlagos, használható
Eszközök: a mi óránkon semmi, a terem viszont nagyon profin van felszerelve
Oktató: inkább követeli, mint adja a figyelmet, néha leginkább róla szól az óra
Többiek: több mint 10 résztvevő volt, ebből három (velem együtt) az elmaradt bemutató óráról csoportosult át ide
Megközelítés: Király utcánál, néhány percre a Körúttól
Szolgáltatás: rendben
Fíling: rossz érzésem maradt utána, de talán hasznos volt így is


 

Szólj hozzá!

Címkék: integrál vii.ker nemajánlom darshan

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr352749522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása