HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

GANAPATI YOGAKLUB - HOT YOGA --- jógamari beszámolója!:)

2011.11.08. 22:15 jógalujza

... ééés megérkezett a JógaBlog első hivatalos társszerzője!:)

 

INTRODUCING: JÓGAMARI

A szokásos jógablog-metodikával dolgozó "titkosügynök" jógalujzához hasonlóan anonim módon járja a város jógastúdióit, és beszámol a tapasztalatairól - annyit viszont fontos tudni róla, hogy egyáltalán nem "szűz" jóga terén, sőt, egy kisebb stúdióban már órákat is ad.

A "hobbytanár", ahogy nevezi magát, azt mondja: "itt az ideje, hogy szélesítsem a látókörömet! Tényleg igyekszem tök objektív maradni." - úgyhogy a korábbi amatőr bejegyzésekhez képest nagyon valószínű, hogy egészen más nézőpontokat is kaptok az élményleírásai nyomán. (Igaz, a társszerző-meghívásban szerepelt kizárásként a tanárság, de szigorú "felvételi":) és megállapodások után minden szempontból meg vagyok győződve a hitelességéről.)

Fogadjátok tehát szeretettel a legelső beszámolót jógamaritól!:) 

 

 

Vitathatatlanul nagy divat manapság a hot yoga, nem tagadom, én is kedvelem (perszepersze tudom, tökre nem autentikus, nem is jóga, meg huhh de trendi, de NEM-ÉR-DE-KEL SZE-RE-TEM!!!), ezért gondoltam kicsit beleások a mélyére és megnézem, milyen lehetőségei vannak az egyszerű jógakedvelőnek  a „nagy” és”híres” hotjógastúdiókon kívül ma Budapesten, ha egy kis melegségre vágyik.
 
Már több helyről hallottam, hogy nem rossz hely a Ganapati. Vezetője, Kiss Zoltán Nitai is jól tanít. Gondoltam megnézem magamnak, mi igaz a pletykából. Annyit mondok, nem kellett csalódnom. 
 
A jógastúdió a szokásos lakásból kialakított koncepció, kellemes hangulat, néhány indiai dekoráció, félhomály, de semmi extra. Eleve meglepődtem, hogy
30!, azaz harminc matrac hevert a szobában, és bizony, ahogy az itt természetes, meg is telt a terem. Népszerű egy hely, kétség nem fér ehhez. Először furcsa volt, hogy nincs az a megszokott 237 fokos pokol, hanem csak 28-29 fokot mutatott a hőmérő,de - előre szaladok - óra végére rájöttem, hogy ez így egyszerűen szuper volt. Ugyan nem volt hőség, de a nehéz gyakorlatok alatt azért izzadtam, mint egy ló. Viszont nem fröccsent rám a szomszéd izzadtsága, és nem kaptam tüdőgyulladást sem, amikor az óra után kimentem a hűvös utcára. Ilyen kis sunyi meleg volt. Azt hinné az ember, hogy ááá nem is, aztán mégis. Egy szó, mint száz, óra végére azért eléggé szétzilálódott a frizurám. :)
 
Az óra a tipikus bikram/agni sémára épült, azzal a különbséggel, hogy egy pózt tizenegy-két légzésig kellett csak kitartani, de ugyanaz volt a koncepció (fekvők, majd állók, végül befejező relax). 
Viszont az unalomig ismételt bikramos fix pózokhoz képest volt benne pár új póz, ami feldobta a hangulatot. Legalábbis az enyémet biztosan :)  (Egyébként, ahogy hallottam, az itteni sorozat sosem teljesen kötött, a résztvevők képességei, illetve az óra hangulata szerint variálja őket Zoli.) 
 
Ami nagyon tetszett, hogy nagyon kis rafinált pózokat válogatott össze Zoli. Ugyan miért lenne nehéz egy székpóz, amikor egyik lábam sincs a nyakamban? Hát igen, könnyűnek tűnik elsőre, de a nehezítéseknek köszönhetően a tizedik légzés után majdnem összeestem. Szóval úgy fogalmaznék: nem voltak kifejezetten bonyolult pózok ("kezdőket is szeretettel várunk"), de elég nehezek voltak ahhoz, hogy egy gyakorlottabb jógázó is küzdjön. Egy dolgot hiányoltam, de nagyon (persze lehet, hogy ez is csak az én perverzióm), nem volt egyáltalán igazítás. Én szeretem nagyon a pontos igazításokat, főleg azért, mert minden tanár másképp igazít, na meg azért is, mert az ember "ászana tudata" szerintem nagyon bizonytalan. Hányszor hittem azt, hogy huhh ez a póz most nagyon megvan, aztán odajött a tanár, kicsit rakosgatott jobbra aztán kicsit balra, míg végül a helyes kivitelezés olyan messze került az általam helyesnek tartott póztól, mint Makó Indiától.:) Szóval nálam az igazítás elengedhetetlen része a jógának, de tudom, ezzel sokan nem így vannak. Visszatérve: tetszett, hogy sokat magyarázott, közvetlen volt (nem volt valami szigorú netán emelkedett hangulat, és ezzel nincs is semmi baj), sokszor volt nevetgélés, egyszóval olyan kis családias, vidám küzdelem volt. Némileg a bajszom alatt vigyorogva azért muszáj megjegyeznem, hogy hát…hmmm hogy is mondjam…. elég nagy személyi kultusz veszi körül Zolit. Nem véletlen az sem, hogy a résztvevők kb 95%-a nő, akik közül jó páran pillarebegtetve figyelték őt ászanázgatás közben, meg itták a magyarázatait.:)  
 
Összegzés: egyértelműen elnyerte a tetszésemet, ez egy olyan hely, ahova szívesen járnék (még az igazítások hiánya ellenére is).
 
Környezet: egyszerű, de hangulatos
Eszközök: hősugárzó- nagyon szép :D
Oktató: van benne potenciál, látszik, hogy szenvedélye a gyakorlás és tanítás is
Többiek: huszonsok leány és 1-2 fiú 
Megközelítés: központi helyen, Nyugatihoz közel
Szolgáltatás: 1500/ alkalom. Ár-érték arány szempontjából is kitűnő választás!
Fíling: családias, nevetgélős, felszabadult
 
 
 
 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz Facebook-csoportunkhoz is!
Még több hír, még több érdekesség, még több jógi!:)

 

 

 

 

31 komment

Címkék: ajánlom xiii.ker hotyoga ganapati jógamari

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr393364631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bévé 2011.11.10. 17:05:25

nem igazán értem a lelkesedésedet, az a hely rettenet! egyszerre harmincan összezsúfolva 3 egymásba nyíló szobában (nem teremben!), Zoli nem is látni mindenhonnan, mert L-alakot formálnak a szobák, és egymást érik az emberek.. volt egy páralkalmas bérletem, azt lejártam, de soha többé nem megyek oda. az öltözőben egyszerre nyolcan lehet elférni (szűkösen), az ekkora létszámnál nagyon kellemetlen, mindig várni kell, h be lehessen jutni egyáltalán öltözni-vetkőzni. a szőnyegek 10 cm-re vannak egymástól, a legtöbb póznál azon vagyok, h nehogy vkinek nekiütközzek, ha kibillenek, kiigazítás persze nincs, ennyi embernél ugye teljességgel lehetetlen is. hatalmas csalódás. mindig későn kezdődik, és korábban van vége, a 90 perc igazából jó, ha 70.
sajnos vérszemet kapott az ember, kb. 2/3 vagy fele létszámmal kéne mennie az óráknak, talán úgy kellemes tudna lenni. sajnálom, mert közel volt hozzám, és örültem, h rátaláltam, de pl. mindkét ismerősöm, akiket vittem, lesérült a kiigazítás hiánya miatt.
azt tudom elképzelni, h te szombaton mentél, vagy hétközben du. 4-re, amikor a legtöbben még dolgoznak...

nitaiprana 2011.11.11. 10:41:30

Kedves neved és arcod nem vállaló Bévé !
Köszönöm a "pozitív " és "építő " jellegű hozzászólásod . pár gondolattal gazdagítanám a blogot.
Általában azok szeretnek a legjobban hozzászólni akik szakmailag nem sokat konyítanak a jógához de véleményük van.
-Először is igazítás hiánya miatt nem lehet lesérülni.( az igazítás a helyes pozíció megtalálása és elmélyítése)egy helytelen igazítás miatt talán lehet de itt nem erről volt szó.
NEM TUDOM KI SÉRÜLT LE A NEM IGAZÍTÁSTÓL NÁLAM. Nem igazán emlékszem . Esetleg megmondanád vagy esetleg ez csak olyan jól hangzó alátámasztása volt egy ostoba kijelentésnek ?
Mellesleg aki első alkalomra jön azt soha nem nyaggatom ..nézem mire képes . persze ha nagyon látványosan nem találja a pozíciót akkor igen. Javaslom menj el egy bikram órára ahol 50 en is lehetnek ugyanúgy 10 cm es távolsággal a matracok között és ott szabály is hogy nem nyúlhatsz a vendéghez. ( a nyugati emberek haklija miatt )
Az hogy sokan vannak az lehet hogy annak a jele hogy nagyon sokan szeretik az órákat , a helyet , a hangulatot .Nem ? :)
Kb 400 rendszeresen járó vendégem , barátom van akik hétről hétre járnak . Szeretik és elismerik amit csinálunk . Az ő szeretetük és hálájuk a lényeg nekem.
Persze vannak mindig emberek akik főleg a külsőségekre figyelve a jóga valódi értékeit nem is figyelve ( mivel nem is tudják mi az :) ) szeretnek hibát keresni . de ez nem gond . Van szükség ilyen emberekre is hogy "segítsenek " jobbá tenni a dolgokat !
Köszönöm a "jó indulatú " segítségedet!
Majd igyekszünk ! :)

JÓGAMARI 2011.11.11. 21:45:22

Sziasztok!

Amikor én voltam, valóban nem volt teltház, pl kényelmesen elfértem, és az öltözőben sem volt tömegnyomor. Viszont azt el tudom képzelni, hogy zavaró az őrült nagy tömeg, de valóban, ez van egy bikramon is. :)
Az igazításhoz nem tudok mit írni, akkor nem volt, és nem is nagyon láttam, hogy bárkit is igazítottak volna. Nekem hiányzott, de ez nem feltétlenül negatívum, hisz tudjuk, hogy vannak egész nagy és menő jógaiskolák, ahol szintén nem ér hozzá a tanár a diákhoz.

nitaiprana 2011.11.12. 20:13:25

Az igazítás egy érzékeny dolog . A bikram órákon pont azért szabály a nem igazítás mert amerikában egy bevett szokás az ha valaki megsérül már fel is jelentik . Ezért szabály hogy nem nyúlhatnak a vendéghez. Indiában minden tradicionális iskolában igazítanak. Én is azt teszem aki régi vendég és igényli vagy van rajta mit igazítani. Vagy ha új és nem találja a pózt. 25 , 30 fős órán egy perc alatt max 2 3 emberhez lehet oda menni . Indiában is vannak termek ahol annak 100 an is egy órán , és ettől a hely ne RETTENET . Sőt elgondolkoztató hogy lehet azért vannak olyan sokan mert épp hogy jó. Csak ahhoz ezt tudni kellene mi is egy JÓ jógaóra :) . Minden kritikát lehet építően elmondani csak azzal van hogy amikor rosszindulat van mögötte , pláne ha valótlanságot állítanak hogy lehúzzanak valakit .
De hát a személyiségünk minőségét mutatja mindig az mit látunk . Az indiai bölcsek használnak egy példát . A hattyú és a varjak. A hattyú mindig szép kellemes helyekre vándorol és s szép vonzza , a varjakat meg a szemét... mikor csak a rosszat látod ...és mindenben lehet hibát találni az a saját személyiséged tükörképe. A holdon is vannak foltok mégis gyönyörű :)

jógalujza 2011.11.12. 21:41:42

Sziasztok, köszi az építő kommenteket mindenkinek!

(Sztem minden építő, ami vélemény, de ez csak az én véleményem..:))

Megosztanék egy idézetet egy cikkből, annak hangsúlyozásával, hogy nem értek egyet, vannak-e objektív mércéi annak, hogy milyen egy "jó jógaóra" - sztem mindenkinek olyan a jó jógaóra, ami hozzá szól, őt formálja, neki segít hosszú távon fejlődni, stb. Véleményem szerint kizárólag szubjektív mércék léteznek, még a "legbölcsebb szakmai mércék" is szubjektívek - legalábbis a Jógablog az elejétől ezen meggyőződés mentél épül. És a cikk:

"Ha nem akarsz egy órára se lutrira bemenni, akkor íme néhány tanács, hogy ne fuss lukra. Egyszerűen meg lehet tudni, hogy hogyan él a jógaoktatód. Meg kell kérdezni tőle, mielőtt bemész az órájára, hogy milyen életvitelt ajánl. Ha már bevállaltad az óráját, nézd meg, az oktatód milyen minőségben csinálja az ászanákat, hogyan magyaráz, igazít ki embereket. Ha az utóbbi teljes hiányát tapasztalod, azonnal lécelj le. Egy hozzá nem értő is látja, hogy valaki magabiztosan, sok információt adva, minőségi órát tart-e. Ha papírról olvassa fel a relaxációs szöveget, menekülj!" (divany.hu)

bévé 2011.11.12. 21:41:43

kedves Zoli! kérlek, nézd el nekem, hogy többéves blog.hu-s regem helyett nem szaladtam egy másikat kreálni kedvedért igazi nevemmel!
hozzászólásod jellemez helyettem is téged, és azt TE mennyire élsz a jóga valódi értékei szerint. nem kívánok sokkal többet hozzáfűzni. járt nálad valaki, aki nem érezte jól magát, ennyi. nem kell reagálnod, nem kell védekezned, nem kell, hogy helyeket ajánlj nekem (pláne olyat, amilyet nyilván nem keresek), ez nem erről szól. én épp a külsőségek miatt nem tudtam magára a jógára figyelni nálad, ha a többieknek megfelel így, az nem az én dolgom.
ez a blog - én úgy vettem ki - jógatermeket, tanítókat látogat, majd véleményez. én megértem, hogy te a fényezést várod el mindenkitől, hiszen neked ez az érdeked, nekünk viszont más véleményünk alakult ki a stúdióról. és itt a kulcsszó. ez egy vélemény volt. ha tetszik, ha nem.
további sok sikert!

bévé 2011.11.12. 21:41:43

@JÓGAMARI: kiigazítás szavakkal is történhet. én erre gondoltam volna, ha már nem akar vagy nem szabad hozzámérnie.

bévé 2011.11.13. 01:06:48

@jógalujza: ha dívány, akkor ezt a Zoli írta :)

nitaiprana 2011.11.13. 18:34:32

Igen . Pont ez az . ha kicsit is értenéd a jógafilozóiát akkor vagy értenéd az elveit és nem csak a külsőségeken lovagolnál akkor tudnád hogy ilyet nem lehet mondani " ez a hely egy rettenet"
Nem magam védem és a te elismerésedre sincs szükségem mert több száz értékes ember és kiváló szakmabeli ismeri el a munkámat . Tudom reálisan a helyzetem . De ez egy végtelenségig unintelligens kijelentéssel szemben fel kellett lépnem.
Egy hely ahol egy olyan dolgot tanítanak ami pozitívan hat az emberek egészségére , szellemi és lelki világára és segít felemelni az embereket arra csak egy ostoba ember mond ilyen jelzőt hogy RETTENET. Ez minősít téged és erre reflektáltam . El lehet mondani sok hibát ..mert lehet hogy van de nem ilyen stílusban és építően.
A több éves ( gondolom hasonlós "pozitív" )kommenteléseid alatt megtanulhattál volna stílusosan és intelligensen véleményt közölni . De hát az embernek ahhoz kifinomultnak kell lenni és főleg jó szándékúnak.
Minden kritikát szívesen fogadok és mindig elgondolkozom rajta hogy építsem magam. A rosszindulatot nem szeretem csak és azt ha egy olyan dolog támadnak ami az embereken segít függetlenül hogy kié.

bévé 2011.11.14. 11:58:44

@nitaiprana: megint butaságokat írsz.. nem ismersz engem, ezért fogalmad sincs róla, h én mit keresek, és miben mit látok meg, esetleg milyen dolgokat találok vagy tapasztalok életem során. jógalujza érti, miről beszélek. én rosszul éreztem magam nálad, és úgy éreztem, ez nem az én fejlődésemnek megfelelő környezet. ha egy vagyok a 20-ból (ill. 3, ennyien voltunk ott), akinek nem jött be a helyed, az sem érdekel. de ezért neked még nincs jogod engem sem elítélni, sem olyan dolgokkal illetni, amikkel.. én tényeket írtam le, melyekből egyet sem cáfoltál. semmit nem rosszindulattal mondtam, és nem állítottam valótlant. egy szavammal sem.
az indiai bölcseket meg inkább hagyjuk, ők ilyeneket soha nem mondanának, amilyeneket te most írtál nekem. mosolyogva megköszönnék a véleményem, és elgondolkoznának rajta. :)

jógalujza 2011.11.14. 12:04:28

Kedves Kommentelők!
Mint a Jógablog szerkesztője, szeretnélek megkérni benneteket, hogy a közvetlen személyeskedést igyekezzetek elkerülni, mert ellenkezik a Jógablog filozófiájával (amit röviden úgy foglalnék össze, hogy a vélemény szent és szabad, valamint egymás tisztelete úgyszintén).
Köszönöm!
JL

nitaiprana 2011.11.14. 12:07:57

jaaa és amin elgondolkoztam azon hogy egy egész bérletet lejártál állítólag. Gondolom mikor jöttél minden alkalommal az arcomba mosolyogtál . Ha én elmegyek egy helyre és ennyire utálatosnak tartom akkor nem megyek vissza még ha bukom a bérletem árát is amit szívesen visszaadtam volna.Ez következetesség és az ember akkor nem kétszínű.
Vagy volt már olyan vendég aki az óra végén odaállt és lemondta a véleményét . Ez becsületes .

bévé 2011.11.14. 12:07:57

@nitaiprana: lehet, hogy jól csinálod, amit csinálsz, ezt nem vitatom. de nekem a hely körülményei nem felelnek meg, számomra RETTENETESEK. ez egy létező magyar szó, melyet nem unintelligens emberek használnak csak (ezt biztos te is tudod, ha olvastál indiai bölcseken kívül más jellegű irományokat is). és nekem jogomban áll használni, ha így éreztem magam. részemről ezt az egészet ezennel lezártam. az utolsó mondatodat is szívesen lereagálnám ha érteném. a stílus és az intelligencia jegyében szerintem gondold újra. tudod mit? gondold át az egész utolsó bekezdést? vagy nem is, olvasd el a te egyik, és az én egyik hozzászólásomat, és lásd a különbséget! nem megy? sajnálom? tudod, a jógafilozófia meg egyéb dolgok jegyében nem enni húst meg mosolyogni, hogy nyugi van, nem minden. az én világomban. szia!

nitaiprana 2011.11.14. 16:03:17

A kommenteket igazából nem neked írtam ... tudtam te nem fogod érteni :)))) akik olvassák azok értsék ... és értik is :))
neked meg sok szerencsét ! :)

bévé 2011.11.15. 10:46:16

@nitaiprana: már kétszínű is vagyok. még valami esetleg, amivel vagdalkozni szeretnél kínodban? érdekes, hogy nem nekem írod a kommenteket, de mindben van vmi személyeskedés velem kapcsolatban. lehetsz felőlem jógaoktatótól elkezdve képzelt indiai bölcs vagy szent életű aszkéta, egy biztos: egyszerű vagy, mint a faék.
és akkor szerintem akkor most ezt itt fejezzük be, mert ez az egész azért többet árt neked, mint nekem, és ha tovább hergelsz, még rosszabb is lehet, de ilyen mélyre nem szeretnék süllyedni, főleg nem a te kedvedért. úgyhogy szállj le rólam szépen, és hagyjuk egymást békén. :) szia végleg!

kismajom2 2011.11.22. 11:58:41

Tanulságos volt ez a kis vagdalkozás. Egy biztos, én egy ilyen hozzáállású ember órájára akkor sem mennék, ha nem lenne más hely a városban. Döbbenet.

Namaste.

Ui.: név és cím a szerkesztőségben :)

m.o.padme · http://fikcio-es-fantazia.blog.hu 2011.11.26. 14:50:56

Rendszeres olvasója vagyok a blognak, nem vagyok ugyan egy gyakran kommentelő típus, de ezt én sem bírom szó nélkül. Csatlakozom kismajomhoz, ezt még olvasni is fájt. Nagyon. Hogy egy abszolút kulturáltan megfogalmazott negatív vélemény mennyire ki tudja hozni az állatot valakiből, aki jógaoktatással foglalkozik. És főleg azt, hogy milyen primitív módon kezd neki a jógafilozófia, a bölcsesség, a szakmai tudás meg nem tudom mi minden el nem hangzott itt nevében a másik, ellentétes véleményen levő teljes verbális megsemmisítésének, magát egyre jobban behergelve. Komolyan, baromi rossz érzést hagyott bennem.

jógalujza 2011.11.28. 11:35:30

@m.o.padme: Ne bánkódj egyet se, nézd meg inkább ezt a videót, ez is ashtanga!:)
www.youtube.com/watch?v=6znJ91egAN4

bévé 2011.11.28. 17:42:20

@m.o.padme: azért nem igazán éreztem magam verbálisan megsemmisítve.. sőt. :))

m.o.padme · http://fikcio-es-fantazia.blog.hu 2011.11.29. 11:40:59

@bévé: Csak annyi tűnt fel, hogy nekikezdett, az más kérdés, hogy sikerült-e.:)

@jógalujza: Egész értékelhető zenéket ír a fickó, csak a koreográfia, amit nyom rá, kicsit túl avantgard számomra.:)))) Na jó, igazából egymás után háromszor is megnéztem, és tényleg hihetetlen. Nagyon köszi!

Anitja 2011.12.02. 18:29:36

Kedves Kommentelők! A jógaoktató is ember, ráadásul a görcsösebb fajta, ezért is lett jógaoktató :) én már csak tudom, sokat megismertem és én is az voltam, amióta lazulok már nem oktatok, legalábbis nem görcsösen, tömegeknek :)

JÓGAMARI 2011.12.05. 10:01:52

Igazad van Anitja, az oktató is ember. Engem biztos borzasztó rosszul érintene, ha valaki negatívan nyilatkozna az órámról. De ezt miért kell szégyellni, és egyből úgy reagálni rá, hogy "nem érdekel a véleményed, hülye vagy, és különben is, 100 másik ember szeret...." engem bizony egy negatív vélemény is kiborítana, egó ide, 100 szerető ember oda :)

testhie 2011.12.15. 14:28:13

Szeretnek hozzaszolni az itteni parbeszedhez. Elore is elnezest kerek az ekezetek hianya miatt. Kb. 3/4 eve jarok rendszeresen Zolihoz, rengeteg pozitiv valtozast hozott az eletembe.

m.o. padme irta talan Beve-rol, hogy:
"abszolút kulturáltan megfogalmazott negatív vélemény". Ezzel vitatkoznek, szerintem arnyaltabban is meg lehetne fogalmazni egy negativ velemenyt, pl. hogy a cimzett ugy erezze, pozitiv, fejlodest elosegito kritikat olvasott. Ha nekem irnanak ilyeneket (bar sem joga oktato, sem kulonosebben profi jogas nem vagyok, csak lelkes gyakorlo), rogton azt gondolnam, hogy provokalnak, netan bosszut akarnak allni valamilyen serelemert. Kulso szemlelodokent is ez jott le, es bar Zoli reakcioja nem jogatanarhoz melto, elfogadhato ezeknek tukreben.

A masik dolog, hogy nehany megjegyzes egeszen egyszeruen nem igaz, pl. hogy nem igazit Zoli (valojaban a nala tobbszor megfordult vendegeket tenyleg igazitja, de azt is hagyja, hogy sajat maguk talaljak meg az aszanak egyensulyat.)Minden ora mas, hatha es asthanga elemekkel, ezt is csak akkor ertekeled, ha rendszeresen eljarsz (egyebkent a rendszeresseget kulonbozo akciokkal honoralja, ami pl. nekem anyagilag nagy segitseg es lehetove teszi, hogy heti 4szer is jarjak.)

A zsufoltsag csak a 6os oran jellemzo, ezzel nem lehet mit csinalni, a 4es es a 8as orakon sokkal szellosebben vagyunk. Hetvegen pedig foleg nem (bar itt megjegyeznem, ha valakinek tomegiszonya van es undorodik az izzadsagtol, meg azon parazik, hogy jaj, hozzaerek az elottem allohoz (????), ne jogazzon sehol). 4 alkalommal en is kiprobaltam pl. a Bikramot, ami soran hasonlo tapasztalataim voltak, mint Beve-nek, de rajottem, hogy az, hogy nekem nem tetszik, csak szubjektiv velemeny, nezzetek, mennyien istenitik ezt a fajta jogat. Es mennyi embernek mentette meg szo szerint az eletet. Nem fogom hat egy ilyen kemenyen, artalmasan megfogalmazott kritikaval a tobbiekben, akik igenis kedvelik es csinaljak, megprobalni ketsegeket ebreszteni, csak azert, mert en haragszom, hogy kidobtam a penzt az ablakon (vagy mas, szemelyes jellegu bajom van).

Remelem, nekem sikerult arnyaltan fogalmazni, mert oszinten szolva legszivesebben sokkal jobban odamondogattam volna :) dehat ugye tudjuk, hogy az "nem illik a jogikus eletmodhoz" :)

mivanmi? 2011.12.21. 22:38:22

Sziasztok,

Egyetértek "testhie" hozzászólásával. Én kb fél éve járok a stúdióba és szeretek is ide járni. Persze vannak dolgok, amiket lehetne jobban csinálni. Na de hol nincsenek? Nem lehet több száz ember igényeinek mindenben megfelelni. A választás lehetősége pedig mindenki számára megvan!
A kritikával kapcsolatban annyi, hogy véleményem szerint is lehet finoman, építő jelleggel kritizálni, nem pedig úgy, ahogy azt "bévé" tette.

Zoli reakciójának stílusa sem volt a jóga szellemiségéhez méltó.

Ugyanakkor mindkettőjük reakcióját fogjuk fel úgy, hogy mindenki hibázik. Remélhetőleg mindketten (Bévé és Zoli is) tanultak ebből a kis "párbeszéd"-ből.

Véleményem szerint Zoli változatos órákat tart (ez szerintem fontos) és számomra hiteles abban amit csinál!

Az, hogy sokan járnak és zsúfoltság van, szerintem a hely elismertségét tükrözi, mind a környezetet, mind pedig az oktatók vonatkozásában!

Boldog Karácsonyt az olvasóknak!

oribari 2012.07.25. 18:46:17

@testhie: kedves testhie, szerintem ezt buktad, zoli 2010 tavasza ota tart jogat, szucs gabor gouranga dasz nagy felhaborodas kozepete le is huzta a zolit, hogy miert tart orat 2 honap hozza jaras utan. szoval 2011ben nem irhatad komolyan, hogy a zolihoz jarsz 3-4 eve. bocs,

jógalujza 2013.01.14. 11:33:51

Kedves (de néha kissé undok) Kommentelők!
További hozzászólásaitokat a beszélgetés során kialakult hangvétel miatt nem áll módomban beengedni.
Megértéseteket köszönöm:
Lujza

remenyhal 2021.01.07. 11:38:54

@oribari: Miért feltételezed egyből, hogy hazudik, a "Kb. 3/4 eve" valószínűleg HÁROMNEGYED éve, nem pedig 3-4... Nem ismerem testhie-t, nem tudhatom, mióta jár, de miért írna valótlant?

testhie 2021.01.07. 11:39:01

@oribari: "buktam", milyen kedves, cinikus megfogalmazasokat hasznalnak itt a "jogik". Latom, mindenki erti, mi is az az EGO, es miben akadalyoz ;)

testhie 2021.01.07. 11:39:06

@oribari: nem buktam, a 3/4 nalam azt jelenti, hogy HAROMNEGYED. nem kell bocsanatot kerni, csak tanulj meg olvasni:)
Sajat szememmel lattam a Zoli Master Hatha Yoga teacher oklevelet a falon logni, nem tudom, mi koze van a Gaurangahoz, de mindkettonel voltam ashtangan pl. es hat...kb ugyanaz, egyik sem jobb a masiknal. Kiveve, hogy Gauranga ugy belenyomott a Paschimottanasanaba, hogy meg 3 nap mulva is alig birtam jarni. De gondolom, ezt mar nem olvasod... mindenkinek oromteli jogazast.
süti beállítások módosítása