HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

12 tipp, hogyan lehetsz 2012-ben jobb ember anélkül, hogy MOST sz@r alak lennél

2011.12.30. 02:54 jógalujza

Bár nem tegnap volt, de az újévi fogadalmakról még mindig kamaszkorom egyik koronázatlan hőse, Adrian Mole jut eszembe, akinek titkos naplói a "jövőre nem nyomogatom a pattanásaimat" és a "rendes leszek a kutyával" újévi elhatározások színvonalát egy pillanatra sem haladták meg.
 
Léteznek ám ennél jógikusabb érvek is a fogadkozás ellen: az ilyen jellegű gondolatok gyakran kódolt önostorozásból fakadnak, kontraproduktív hatást váltva ki: a "jövőre leadok néhány kilót", vagy a "fókuszáltabb leszek a munkámban" csak annak a tükörfordítása, hogy "dagadt vagyok, és utálom magam", valamint "szétszórt link vagyok, és utálom magam". Egyik sem túl támogató kijelentés a személyiségfejlődésre nézve.
 
Mindezek tudatában és ellenére határoztunk úgy, hogy leginkább Adrian Mole-i jelleggel, de mégiscsak megosztunk 12 db magunknak tett (vagy tehet-ő:) ígéretet, tanulságul, valamint BUÉK-jelleggel.:)
 
Zengessük tehát együtt 3x az OM mantrát, majd ismételjétek utánam:
 
 
1. Ígérem, hogy jövőre egyetlen lélegzetvételt sem hagyok ki. Sehonnan.
 
2. Ígérem, hogy 2012-ben nem kattogok relaxáció közben azon, hogy vajon én horkoltam-e az imént. És máson se.
 
3. Ígérem, hogy nem kukucskálom többet jógaóra közben a mellettem gyakorlót - tuti hogy vele együtt dől ki a fapózom (amilyen béna - mármint a mellettem gyakorló).
 
4. Ígérem, hogy jövőre elkezdek jógázni! Még soha nem jógáztam. Én nem vagyok elég hajlékony. És én ehhez túlságosan pörgős vagyok. Időm sincs ilyesmire. Ja, és pénzem se. És utálom ha kántálni kell vmit csoportosan, sőt, az öltöző-hangulattól is hánynom kell. De majd jövőre...!
 
5. Ígérem, hogy jövőre nem szakadok bele a gyakorlásba, csak ami a csövön kifér. Jövőre majd mindig meghallom, ahogy az ezer éve halott guruk a fülembe suttogják, miközben a legjobban szenvedek egy ászanában: mosolyogj! (Ráadásul nem válaszolom nekik: "anyád mosolyogjon, miközben megszült téged, gurudzsi".)
 
6. Ígérem, nem kezdek minden beszélgetést azzal, hogy tegnap összejött a szuptakurmászanám, hogy te hol jógázol?, vagy hogy neked hova kéne járnod jógázni. Inkább majd blogot indítok róla!
 
7. Ígérem, jövőre végre aktiválom az összes csakrámat. Főleg az érdekel, hogy át tudok-e majd nézni a falon az aktiválódott harmadik szememmel (a szomszédnak az enyémnél sokkal nagyobb tévécsomagja van).
 
8. Ígérem, jövőre már tökéletes, nőiesen/férfiasan izmos, rugalmasan hajlékony, arányos felépítésű, narancsbőrmentes jógitestem lesz.
 
9. Ígérem, hogy soha többet nem zuhanyozok ashtanga után, mielőtt beledörzsölném az izzadságot a testembe - különben semmiféle hatása nem volt a gyakorlásomnak.
 
10. Ígérem, hogy jövőre megvilágosodom. Ha mégsem, még mindig ott a többi fogadalom (GOTO 10)...
 
11. Ígérem, hogy jövőre már egyáltalán nem eszem húst. És kávét sem iszom. Meg szénhidrátot sem fogyasztok. És tartózkodom az alkoholtól. Meg persze a koleszterintől (az mi?). Sőt, abbahagyom az evést úgy ahogy van, állítólag a prána is fincsi.
 
12. Ígérem, hogy jövőre nemcsak az év legutolsó napján fognak eszembe jutni az újévi fogadalmaim (amelyeket megint a következő, ezúttal immár a 2013. évre célzok), hanem .... időnként. (Pláne hogy állítólag minden nap szülinap.)
 
OM SHANTI, úgylegyen, ÁMEN.:)
 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz Facebook-csoportunkhoz is,

és oszd meg velünk saját újévi elhatározásaidat!

 
--- UPDATE ---
 
Hoppácska! Az utólag elhelyezett linken található fülszövegből kiderül, hogy Adrian Mole újévi fogadalmi között bizonyos gerincnyújtó gyakorlatok is szerepeltek... Ezek szerint TÖKVÉLETLENÜL egy jógihoz sikerült visszanyúlnom..??:))


Szólj hozzá!

Címkék: happy new yoga

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr433505921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása