HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

Maha Hot Yoga Studio - Hot Ashtanga in English

2012.05.31. 00:01 jógalujza

Nem akarok spoiler lenni, tehát aki valaha el akar menni Ricardo órájára, most ne olvasson tovább, de amit a relaxáció alatt csinált, az kábé mindennél csodálatosabb volt…:) Nem nevezném zenei élménynek, se nem relaxációs élménynek, inkább rezgés-élménynek, vagy legszívesebben nem nevezném sehogy, mert minek leegyszerűsíteni. De kezdem az elejéről. 

A szolis-gyúrós-műcicis Marina part egyrészt megfelel a róla alkotott sztereotípiáknak – valóban szolis-gyúrós-műcicis polgárok lakják gyermekeikkel – másrészt valahogy így kéne kinéznie egy városi Duna-partnak, mindenhol a világon. Sétány, gyep, játszóterek és sportpályák, gyerkők, kutyák, szabadtéri edzések. Ráadásul a túloldalon az őrületes naplemente a budai dombok mögött… Szóval szép a hely, és a Maha Hot Yoga Stúdió ide költözött bele, ennek az image-nek tökéletesen megfelelő kialakítással. Nagyon igényes belső, virító divatszínek, dizájnos recepciós pult, profi termek, hiperszuper felhasználóbarát kiszolgáló helyiségek. Technikailag és design-ilag is nagyon rendben van, sőt, még egy-két geg is belefért, például a teremben a falon az idézet - talán vmi olyasmi, hogy „A jóga egy tükör hogy belülről lássuk magunkat.” B.K.S.Iyengar – tükörírással van felfestve, így a tükrök sokaságából olvashatjuk el. 
 
Na, el is érkeztünk kedvenc topikomhoz, tükrök között jógázni…:), de most itt nem ragadok le, mert a közvetlenül mellettünk áramló Duna, a rózsaszínbe váltó égbolt – és a tájképbe finoman belekomponált bringám kikötve a stúdió előtt – kárpótolt a többi falról visszaverődő látványért..:) Egyébként tulképp egész érdekes volt megnézni egy-két ászanámat, hogy fest kívülről, nem láttam még.. 
 
Fílinges volt, hogy életemben legelőször én voltam az óra leghaladóbb gyakorlója...:) Voltak egész mazsolák is, első astanga órájuk, de néhány közép-mazsola is, mindenesetre a vinyászákat egyedül én toltam végig, már ameddig voltak egyáltalán. A vegyes összetételre való tekintettel ugyanis a navászanák (3db) után már nem az astanga egyes sorozat ment, hanem néhány átvezető ászana után jött a levezető sorozat, nem fért bele az órába több. 
 
És akkor végre Ricardo. Imádtam az angolon vastagon átszűrődő spanyol akcentust, egyszerűen imádtam!:) Főleg a szanszkrit kifejezések ütöttek, amiket tényleg egészen spanyolul mondott - oké, nyilván a mi szanszkritünk meg egészen magyar, szanszkritet hitelesen soha senkitől nem hallunk, ergó mondjuk, ahogy az anyanyelvünk diktálja…:), de ez nagyon bejött. Valóban "szépen ászanázik" (ahogy Gauranga írta róla valahol a FB-on), de amellett, hogy gyönyörű, amit mutat, nem fitogtatja a tudását. Nagyon gondos, figyelmes tanár, rendszeresen figyelmeztet arra, hogy soha ne fájjon, amit csinálsz, figyelj a testedre, és mindig alaposan elmagyarázta a könnyítéseket is. Viszont ritkásan igazít. Lehet, hogy ez koncepció nála, lehet hogy a csapat kezdő jellege miatt, de nálam összesen 2-3-4 ászanánál avatkozott be tettlegesen.
 
Nos, ami a legvégén következett….. Az elejétől nagyon lassan számolt. Lassan lélegeztünk, szépen lassan haladtunk, ezért a hot astanga elnevezés ellenére (nem volt túlfűtve a terem szerencsére) annyira nem is volt megterhelő. Azért szépen felpörgött az energia-áramlás.. Jött a lazítás, feküdtünk savászanában, és mert Ricardo erre külön felhívta a figyelmem, éreztem, ahogy zubog bennem a prána – és akkor megszólalt egy csodaszép altfurulya-muzsika. Valami természetes dél-amerikai (?), vagy talán keleti (?) hangszernek hallottam pánsíp-szerű beütéssel, és picit csodálkoztam, hogy mennyire hasonlít a Ricardo saját, amúgy gyönyörű mantrázásának a dallamára, amit hallunk. És akkor egyszercsak meghallottam egy lélegzetvételét – és szinte felkiáltottam magamban, hogy hiszen ő maga furulyázik!! És annyira csodálatosan, és annyira tökéletes természetességgel, ráadásul olyan szépséges megformálással, de tényleg annyira elképesztő szép dallamot… hogy alig akartam elhinni. Viszont szépen átadtam magam az élménynek, és éreztem, ahogy a jóga által felzúduló energiákat a zene hullámai hogyan simítják el és adnak hozzá egy újabb dimenziót… Tényleg elmondhatatlan. Vége lett a zenének, és vége lett az órának, és ott maradtam a szőnyegen, és kibámultam a naplementébe, és nem is árulom el, mennyire meg voltam érintődve, mert a szívem legmélyéig.:)
Kaptunk névjegykártyákat búcsúzóul, úgyhogy meg is fogom írni neki, hogy „Fue una maravilla, gracias.” :) (Persze lehet hogy nem pont így mondják, de akkor is.:)
 
 
 
 
 
 
 
 
Összegzés: Ez az élmény számomra arról szól, hogy egy prémium kategóriás fitnesz-stúdió jellegű helyen is milyen hiteles jóga-kincsekre lehet bukkanni...
 
Környezet: belsőépítészetileg a legtökéletesebben kivitelezett stúdió, amit eddig láttam
Eszközök: csúszkálós matracot kaptam a hot ashtangához (200 ft-ért - ha tudom, viszem a sajátomat)
Oktató: szerény, hiteles, venezuelai - talán kicsit még lazulhatna..:)
Többiek: nagyjából tízen lehettünk, a szokásos 1db pasival fűszerezve - remélem, hogy az első-alkalmas csajok rákapnak az astangára!!:)
Szolgáltatás: ár-érték arányban sztem korrekt (értsd: drága de megéri)
Fíling: jó érzés, hogy bejógáztuk a Marina partot!:)
 

ricardo.jpg

!!! UPDATE !!!

 

Szerencsére több jógaiskola is ráérzett vmire, úgyhogy nyáron és szeptemberben néhány tematikus "külső" minitanfolyamon is találkozhatunk Ricardóval, hogy az astanga különböző izgalmas aspektusaival külön-külön is ismerkedhessünk. Egy már lement júliusban, de itt vannak azok, amikre még tudunk jelentkezni: 
 

Mandala Jógastúdiók

2012. július 28-29. (szombat és vasárnap) 9.00-12.00
Kezdő tanfolyam

2012. aug. 4-5. (szombat és vasárnap) 9.00-12.00
Haladó tanfolyam

További infó: a Mandala weboldalán

Szurja Jóga és Egészség Központ

Augusztus 11. 14,00-17,00 és Augusztus 12. 9,00-12,00
PRANAYAMA LÉGZÉSTECHNIKÁK ÉS MANTRÁK GYAKORLÁS

Szeptember 1. 14,00-17,00 és Szeptember 2. 9,00-12,00
ÉRD EL A SÚLYTALANSÁG ÁLLAPOTÁT!

Szeptember 8. 14,00-17.00 és Szeptember 9. 9,00-12,00
ÉLD ÁT, SAJÁTÍSD EL, VÁLJ EGGYÉ AZ ASHTANGA JÓGA GYAKORLÁSBAN REJLŐ SZÉPSÉGGEL ÉS ERŐVEL!

További infó: a Szurja weboldalán

Ha tetszett a bejegyzés, most azonnal lájkold Facebook-oldalunkat is!
Még több hír, még több érdekesség, még több jógi!:)
 
 
   
 

1 komment

Címkék: ajánlom xiii.ker ricardo astanga maha hot yoga studio

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr404556241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itmustbeme 2012.07.09. 09:31:19

All You Can Move-os szerződésem van és pont a héten szereztem tudomást arról, hogy ez a hely is létezik és elfogadnak AYCM-os kártyát is, de még bizalmatlan voltam, úgyhogy félreraktam érni a gondolatot, hogy elmenjek ide, de azt hiszem, most meggyőztél arról, hogy érdemes kipróbálnom. Köszi a beszámolót!
süti beállítások módosítása