HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

Ajna Jóga és Mozgásstúdió - stresszoldó jóga

2011.12.20. 12:36 jógalujza

Kis hisztivel kezdődött, mert egyedül vettem volna részt egy helyettesített eszközös hatha órán, így átmentem inkább a másik terembe, ahol épp egy stresszoldó jóga kezdődött, ám ezen picit bepöccent a helyettesítő tanár (aki immár nem helyettesített) … de végül sikerült napirendre térni efölött, és kezdhettük mi is a foglalkozást, az  Ajna Stúdió  stresszoldó jógaóráját. 

A recepción 5 perccel korábban megismert lányka jött oldani a stresszünket: kis ráhangolódás-bemelegítés után enyhe iyengar-os beütésű gyakorláson vehettünk részt. Utólag megtudtam, hogy a helyettesítésről átjött 2 résztvevő kedvéért volt „eszközösebb” az óra, mert Adrienn egyébként sokkal inkább a feszültség-oldó típusú gyakorlatok közül szokott válogatni. Aha, hát innen a „stresszoldó” elnevezés!

Ezt amúgy sose értettem – nem minden jóga oldja a stresszt..? És ha már itt tartunk, szóljunk be egy kicsit a gerincjógának is: nem minden jógában van kiemelt szerepe a gerincünk átmozgatásának, helyreigazgatásának? Ezekkel a magyar terminusokkal sose igazán tudtam azonosulni, bár belátom, sokakat biztos tényleg eligazítanak, merre kell indulniuk a céljuk szerinti jógaórákért.

Szóval, vissza a jógaórára: egy-két napüdvözlet, néhány extrán átgyakorolt lefelé néző kutya póz, és szék segítségével, valamint a falnál végzett gyertyaállás variáció után már jött is a levezető relaxáció, aránylag hamar eltelt a másfél óra – miközben kaptam egy-két tippet régi jó barátommal, a lordózisommal kapcsolatban is, amiket érdemes megfogadni, akármilyen jógát is gyakorlok.

Hosszan keresgéltem, miután elpakoltunk mindent, és az öltözőben beszélgetésbe elegyedtem a másik hölggyel, aki a helyettesítésről velem együtt jött át, hogy miért nem volt teljes az élményem… Egyetlen dolgot találtam, amit viszont önmagában nem tartok elegendőnek: túl fiatalnak találtam az oktatónkat… Most a napokban tanultam egy nagyszerű kifejezést, „ageist”, kor alapján történő diszkrimináció… nem szeretnék ebbe a hibába esni. Ráadásul nem kérdeztem az oktatónktól, hogy hány éves, sőt, még a jógaoktatásnak sem hallottam, hogy korhatára lenne. De most itt úgy éreztem, hogy ha valaki még kevés ideje 'felnőtt', akkor még kevés ideje volt arra, hogy stabilizálja magát a jóga gyakorlataiban, és mély belső tapasztalatát mintegy érett gyümölcsként nyújthassa át a nála gyakorlóknak... Savanyú volt a szőlő? Nem, egyáltalán nem. De – és itt egy pici segítségért folyamodjunk a matematikához, ami bizonyára sok jógablog-olvasónak volt kedvenc tárgya:) –  ha mondjuk egy nálam 10x előrébb járó követendő példával 5x olyan gyorsan fejlődhetek, akkor egy nálam 2x előrébb járóval 1x olyan gyorsan – és akkor most egy nagyon dúrva aránypárt sikerült idecsinálnom…:) Elnézést érte, hirtelen nem tudok most jobbat. De tiétek a komment-mező, használjátok!:)

Mégegy fontos fícsör: a harmadik szem csakráról elnevezett stúdió általunk használt szobájának ablakai közvetlenül a Fenekelten tóra néznek, amin az esti órákban megcsillannak a város fényei – és ez fantasztikus.


Összegzésként: maradt egy kis hiányérzetem

Környezet: barátságos
Eszközök: csúszott a szőnyeg!
Oktató: nagyon kedves és "aranyos", és ért is ahhoz, amit csinál
Többiek: velem együtt 4 csaj
Megközelítés: Feneketlen tónál
Szolgáltatás: minden oké, 1800 HUF-os óradíj
Fíling: akiknek közel van, azoknak érdemes ide járniuk..


 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz Facebook-csoportunkhoz is!
Még több hír, még több érdekesség, még több jógi!:)

1 komment

Címkék: stresszoldó ajna

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr853477963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mlenkefi · http://iziszjoga.com 2011.12.20. 22:32:34

Ami a gerincjóga megjegyzést illeti, egy hatalmas IGEN!!! A jóga a gerincről szól, akármilyen divatos nevet is biggyesztünk elé...
süti beállítások módosítása