HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

Új Energia Stúdió - áramlás jóga

2011.03.02. 11:24 jógalujza

Abban az időben, amikor még mindenki moderntáncot tanult (Graham, Limon, kontakt, ilyenek), a Trafóba jártam Gálik Évához, és nagyon szerettem az óráit, a koreográfiáit. Most rájöttem, mi már akkor „jógáztunk”, limonozás közben: a tónusos, de nagyon természetes mozdulatokat néha már légzéssel kötöttük össze, és a hatalmas nyújtások, és a mélykontrakciók, a Föld méretű gömbök átölelése Géva jógaóráján is vissszaköszönnek.
 
Sok éve nem láttam, azóta megjárta Ausztráliát, és összerakta a saját áramlás jógáját – most pedig tök véletlenül és nagy örömmel találtam rá az Új Energia stúdióban, és bár nincs "első óra ingyen", csak a szórólapon találtam egy 50%-os kedvezményt az első csoportos órákra, ezért pont félig itt a helye a sorozatban.

 Géva Népszínház utcai stúdiója nem a legtrendibb helyen, de otthonosan és praktikusan van kialakítva, nála nem a külsőségek alapján ítélek. Szuper volt viszontlátni a jógázástól megizmosodott test gyönyörűen felépített mozdulatait, és éreztem, hogy nekem is milyen otthonosan épül egymásra régi tánc-múltam és a jóga. Mivel a Vinyasa flow óra tüzes, fizikailag is erős történet, nagy csöppekben folyt rólam a víz, gyanús, hogy mostmár nem úszom meg az izomlázat.

A közös bemelegítés utáni bevezető, és az áramlás-jógát záró üdvözlés, amiben összekapcsolódott bennem, és átáramlott a testemen a Föld és a kozmosz kétféle minőségű energiája, olyan csodálatos volt, hogy a fejem búbja is bizsergett belé, és még az ablak előtt elzúgó villamos is mintha ugyanebben az áramlásban gördült volna...

„Ahol fény van, ott Ő segít rátalálni az útra, amin szeretnél haladni. Beragyog mindent, ahol teret engedsz neki. Beindul az áramlás, az élet, az egészség, felragyog tudatosságod fénye. Békében és harmóniában éled meg magad.”

Láthatjátok tehát, hogy már rögtön a harmadik posztom kilóg a sorból személyes érintettség miatt, de én szóltam!:)

Összegzésként: ezt a jógastúdiót és Gévát akkor válaszd, ha a tudatosságodat, a belső erődet és a kecsességedet, női és férfi aspektusaid megélését, és ezek összehangolását keresed.

Környezet: rendben van, nem akar elkápráztatni
Eszközök: saját jógamatracot vigyél, vagy egy százasért bérelj magadnak ott
Oktató: Úgy tűnik, hogy Gévának a jóga a legnagyobb halmaz, ebben helyezkedik el nála a tánc, a lelki-mentális fejlődés, és a többi. Huszoniksz éve mozgás-mester, ez jól érezhető az óráján.
Többiek: négyen voltunk az oktatón kívül, szimpatikus csapat
Megközelítés: Blahától 10 perc, kifelé
Szolgáltatás: teáztunk is!:)
Fíling: szeretem.

Itt az órarend, leírás óratípusokról, stb.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánlom újenergia viii.ker vinyasa géva

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr252703698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása