HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

Baraka Közösségi Tér - női jóga

2011.04.12. 12:21 jógalujza

Ugyanarra a pizzériára néznek az ablakai, mint az Amala Sattváéi (hangos villamosrobogás hallik át rajtuk), és ugyanazt a relaxációs szöveget olvasta fel (olvasta fel..) az oktató, mint amit a Sudevi oktatója is (szellő borzolja a tó felszínét, majd amikor kisimul, ahogy az elme elcsitul, előtűnik a mélység..) - de ennyi jógastúdió meglátogatása után nem csoda, hogy elkezdenek ismétlődni a kísérő elemek is, nemcsak az ászanák.

A Baraka női jóga órája egyébként elevenembe talált, és hogy a női jóga mitől más, azt Éva az elején gondosan elmagyarázza, mivel én nem az elejétől vagyok a csoportban, és lemaradtam a bevezetőről:

a női jóga a finom áramlásokat-energiákat mozgatja meg, nem intenzív fizikai, hanem inkább a női szerveket, területeket energetizáló gyakorlatok, és tényleg.

Mégis elfáradok a végére - és arra jutok, hogy mivel az oktató nemhogy nem gátolt, hanem nagyszerűen segített az elmélyülésben az instrukciókkal, a figyelmével, ezért tényleg a finom-fizikai test, nem a szokásos sport-testem munkájában fáradtam el. (De lehet hogy a délutáni fogócskától 3 db nagycsoportossal..?:) Az is benne lehet!:)

Szinte meg sem lepődtem, lévén női jóga, hogy kétszer is intimtorna gyakorlatokhoz kanyarodtunk a jógázás során, és volt is itt helyük - érdekes, hogy mintha Éva sokkal otthonosabban mozgott volna ebben a témában, mint a jóga-ászanák instruálásakor, ez nem tudom mitől van, mert nem intimtornatanárnőből lett jógaoktató, hanem sztem kábé párhuzamosan.. Szokásos történet, rengeteg jógaoktató vele szemben viszont egy túl távoli végletből (pl. multinál vezető beosztású közgazdász, semmi ellenpont az életében, stb.) lendül át a spiritualitás felé, és ha esetleg évekig túl volt feszítve a húr, akkor bizony el is szállhat a másik irányba.. Erről beszélgettünk óra után egy kicsit Évával az ajtóban, olyan volt, mint vendégség után indulni haza és kicsit még csevegni kabátban az előszobában - otthonos.

Lényeg, hogy a frissen alapított jógastúdió szerintem jó irányba indul, és külön tetszik, hogy közösségi térnek nevezték el a helyet, kvantumfizika témájú előadásokkal, terápiákkal, tanfolyamokkal. Itt is van senior- és tini-jóga, és "első óra ingyen", ami sztem egy hely bevezetésekor, ilyen dús piacon, egyáltalán nem hülyeség. (Elfelejtettem mindenhol feltüntetni, de egy csomó helyen (pl. Amala Sattva) ilyen kipróbálásra nincs lehetőség.)

Éva kapcsán arra jövök rá (aki legalább a negyedik Éva egyébként JógaLujza-korom óta..:), hogy a személyes szimpátia rengeteget számít abban, hogy mennyire tudom átvenni az érzést, amit üzen az órájával, a közös gyakorlással. Vedd ezt tehát figyelmeztetésnek, kedves olvasó, erősen szubjektív területen jársz!:)

Összegzésként: okés hely, okés óra, okés oktató - de tulképp semmi egetrengető extraság, amit ki tudnék emelni, olyasmi, amire számítottam, csak kedvesebb talán még valamivel.

Környezet: szépen megcsinált fények, illatok, berendezés, talán kicsit túl pici öltöző.
Eszközök: újak a matracok, a takarók, jó érintkezni velük.
Oktató: kedves, ráadásul később szerintem még kíváncsibb lesz az emberekre.
Többiek: naná hogy csak nők, plusz sztem a többség aki ide jár a stúdió alapítóinak ismeretségi köre
Megközelítés: Jászaitól 3 sec.
Szolgáltatás: rendben minden, a site-on keresztül is lehet bejelentkezni, stb.
Fíling: visszajönnék ide is hosszú távú hatásokért, ha nem lenne még egy csomó dolgom, máshol.:)


 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánlom baraka intimtorna xiii.ker nőijóga

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr962819945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása