HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

Mantra-Jóga Piknik a Margitszigeten

2011.08.22. 16:58 jógalujza

Aktuális költözésemet félbeszakítva tekertem ki tegnap a Margitszigetre, hogy a Gauranga Das által fémjelzett Atma, a Purnam, és a Kék Lótusz, Baktai Ádám (kihagytam vkit?) által szervezett Mantra-Jóga Pikniken részt vehessek.

Elfáradtam ugyan irgalmatlanul a pakolásban, és a hőség is tombolt, de azért a hátamra kanyarítottam a jógamatracomat - úgyhogy végig ott lógott rajtam, amíg a váratlan és várt ismerősőkkel beszélgetve néztem-hallgattam-kóstolgattam az eseményeket, a partvonalról.:)

Kivételes jógás élményemről számolhatok be tehát ezúttal, melynek során
a szó hagyományos értelmében egyáltalán nem jógáztam.:) Ettől függetlenül fontosnak tartom, hogy helyszíni tudósítás gyanánt beszámoljak az élményekről, amik így egészen másmilyenek lettek, mintha elmerültem volna saját magamban.
 
Egyrészt megnézhettem több jógaoktatót is, hogy mit csinálnak, miközben jógát oktatnak - erre ugyanis résztvevőként minimális lehetőségem van. Hát, néha bizarr képet festenek a javításaik, sőt, még kívülről nézve maguk a pózok is néha röhögésre csábítottak (utóbbi remélem csak azért, mert épp kamaszkori mókamiki-haverral álldogálltunk a fák alatt, és visszajött a hangulat.:)), de a legtöbb helyzetben picit olyan volt kintről szemlélni, mintha benne lennék, annyira átjött az érzés. Egyik ismerősöm arról a jógaoktatóról is mesélt, aki részben ászanák nélkül, szinte kizárólag a tudatban dolgozik, és a tolókocsiból gyógyulnak ki emberek a különös gyakorlás hatására - hát, elhiszem. Főleg a szívcsakrás jógaóra volt olyan, hogy kívülről is melengette a szívemet, pedig addigra már enyhült a forróság (alább a harmadik képen a fűben nevetgélők és az akrobaták között félúton megtekinthető az említett csoport, Vitai Katalin vezetésével).
 
Másrészt több érdekes beszélgetésbe is belekavarodtam, aktív és lelkes gyakorlókkal, tapasztalt és leendő oktatókkal, jógáról, oktatásról, stúdió-vezetésről, jógaoktatóvá-elindulásról, és valahogy összképnek az jött le, hogy ez egy hatalmas felívelésben lévő "iparág", így valszeg egyre több szuper lehetőségünk lesz kipróbálni és beleszeretni mindenféle jógairányzatba, mellékágba - magába a fejlődésbe. Aminek megint csak eléggé lehet örülni.
 
Harmadrészt átjött, hogy amikor jógázol, akkor nagyjából nincs külvilág. Ugyanazon a réten hatalmas frizbi-bajnokság, pocakos napozások, kutyasétáltatások és csörömpölő bringóhintózások zajlottak - miközben rendes hangosítással, szinte a beszélgetést is zavaró intenzitással ment a Krisnás zenélés-éneklés (negyedik képen nagyjából a kezdőcsapat, ami később kábé megnégyszereződött), és még valamiféle extrém gyakorlást-bemutatót is tolt néhány astangás artista - de a konkrét ászanázást, ha jól vettem le, semmi nem zavarta.

Satöbbi.
 
A Facebook-on és a szervező jógaiskolák által meghirdetett esemény pompás hangulatban telt, ha ötven-hatvan ember nem jógázott vasárnap délután 4 és 7 között a Margitszigeten, akkor semennyi:), és az esemény weboldalán látható visszajelzésekből az is kiderült, hogy a résztvevők (a jógázó résztvevők:) szintén nagyon élvezték. Ha jól számoltam, akkor összesen 6 oktató tartott órákat, és a "tömeges"-től az "intim"-ig a legkülönbözőbb méretű csoportok gyűltek össze. Folytatása nemcsakhogy következik, de újabb jógastúdiók újabb parkban-jógázásokat hirdettek máris - szerény véleményem szerint a GerillaJógások össznemzeti hagyományt teremtettek - vivát!:)
 
Nagyon profi fotóalbum itt, saját képriportunk alább, köszönet a képekért a Tudatbázis tudósítójának!:)
 

Szólj hozzá!

Címkék: szabadban atma purnam gauranga

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr883171463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása