HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

Amala Sattva - eszközös jóga

2011.04.07. 12:40 jógalujza

Egyik kedvenc utcám legszebb részének kellős közepén található az Amala Sattva Jóga és Egészségközpont, ahol másodszori próbálkozásra sikerült elkapni egy eszközös jóga elnevezésű foglalkozást. Elsőre egyszerűen elmaradt, mire odaértem, de most is csak ketten voltunk, később esett be a harmadik lány – érkezésével már nem én voltam a legsoványabb a jelenlévők közül… Aki ismer, tudja, hogy ez mit jelent, nos azt, hogy volt hús a teremben elég…:)

Ezért is volt meglepő (vagy épp ezért nem meglepő?), hogy az oktató kitartóan kampányolt a böjtölés, kiemelten a tavaszi böjt mellett, épp itt lenne az ideje, éreztette kicsit sem burkoltan, de nem ez volt az egyetlen témája. Voltaképp végig beszélt, nem is feltétlenül a gyakorlatokhoz kapcsolódó információ-anyagot átadva, a lehető legszínesebb témákat érintve,

attól kezdve, hogy az astanga jógát a tesztoszterontól túlcsorduló indiai kamaszfiúknak (és a legkevésbé sem felnőtt európai nőknek) találták ki, egész addig, hogy egy kiadós nyújtózkodás milyen sok teret csinál az ember köré, és az élettér, az kell. Nem is az a kérdés, hogy melyik állítással mennyire értettem egyet, hanem hogy csak azért, mert van egy szobában három másik ember, akinek van két füle (az már így összesen 6 fül), és nem tudnak védekezni, még nem kell kiselőadást rögtönözni.

Egyébként az eszközös jóga egy hevedert jelentett, amivel a kinyújtott lábunkat húztuk magunkhoz így vagy úgy közel, néhány gyakorlat után egy gyors relaxáció, és úgy 25 perccel hamarabb kicsöngetés, mint amilyen hosszúra az óra a neten ki volt írva. Ez volt a leginkább számszerűsíthető csalódásom, de erről meg egy régi vicc jut eszembe, a két öreg néni a kifőzdében, ahol nemcsak rossz a kaja, hanem - szerencsére - még az adagok is kicsik…

Az oktató nyilván nem rossz szándékból, hanem figyelmetlenségből, vagy tévedésből rövidített, beszélt túl sokat és kampányolt az ideái mellett – de a jószándék szerintem nem elég ahhoz, hogy valaki értékes jógaórát tartson.

Maga az Amala Sattva egyébként szimpatikus, pont ugyanolyan, bérlakásból kialakított jógastúdió, mint bármelyik másik a pesti belvárosban. Itt láttam először tini-jógát, ami sztem nagyon vicces, plusz itt is tartanak Anamé Kundalini Programot, ami továbbra is szívem csücske, és szeretettel ajánlom.

Ja, mégegy ami tetszett, finom illóolajat kaptunk a kezünkbe (az elkéső lány kivételével, mert ő lekéste az osztást), a nyitó légzőgyakorlatokkal azt inhaláltuk, még a váltott orrlukú légzésnél is, és egész este a kezemen éreztem, ahogy változott óráról órára az intenzitása, az árnyalatai. Ez érdekes volt.

Összegzésként: ha az a legfontosabb mérőeszköz, h jól éreztem-e magam az órán, akkor bizony nem. Rosszul sem, mert az nem sajátom, de ez nem ezen a jógaórán múlt.

Környezet: szeretetteli gondosság helyett a praktikum minimumával megcsinált hely (függöny szögről lóg, meztelen lámpakörte a szemembe világít ha a földön fekszem, stb.)
Eszközök: azzal nem volt gond, és az illóolaj is ide jópont
Oktató: a helyében mások órájára járnék még egy ideig (jógázni, beszélgetni meg a barátaimhoz), aztán kezdenék saját órákat tartani
Többiek: csupa kezdő - ezért sajnáltam, h pont ide tévedtek
Megközelítés: Jászaitól fél perc
Szolgáltatás: elmaradt órát legalább a weboldalon fel kéne tüntetni!, legalább azt, hogy bejelentkezős, és az időpontokat is helyesen, ha csak f9-ig tart az óra, akkor nem 9-ig kiírni - egyébként okés
Fíling: ide nem vágyom vissza, hacsak nem valaki más órájára..


 

 

 

UPDATE: A weboldal tanúsága szerint a jógastúdió átalakult (hogy ne a megszűnt szót használjuk, egyetlen oktatója, Sayti Andrea az Aum Jógastúdióban, és a Darshan Jógaközpontban tart órákat - tudja valaki, hogy fizikailag mi lett a helyén?

Új címek: AUM Jógastúdió 1075 Budapest, Károly krt 3/a 
Darshan Jógaközpont, 1074 Budapest, Vörösmarty u 20.

2 komment

Címkék: vii.ker nemajánlom amalasattva

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr382806991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imi_imi 2011.04.08. 10:43:56

"Azt mondja az egyik:
- Észrevetted, drágám, hogy itt milyen ócskán főznek?"
Mire a másik:
- Igen, és milyen kicsi adagokat adnak!"
süti beállítások módosítása