HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

Asram Jóga és Meditációs központ - hatha jóga

2011.02.25. 16:09 jógalujza

Otthonos, kellemesen zsúfolt budai bérházlakásba érkezem, áttörök a cipőhalmon, hogy a mini-recihez jussak, ahol ugyanaz a kedves csaj ül, akivel telefonon is beszéltem. Emlékszik rám, gyorsan regisztrálok (véletlenül 2022-t írok a dátumhoz, de egyikünk se veszi észre..:), alig férek be az öltözőbe a sok csajtól, és sietek a kisterembe, picit lekésve az elejét: ott fekszik már a 8-10 betakarózott múmia, vezetett relaxációval kezdünk, kicsit vegyes angol-magyar nyelven.
 
Ez a nyelvi kettősség engem kevésbé zavarna, magát az oktatót viszont nagyon is, rendszeresen referál rá, a „lendület” szót meg hosszasan keresgéli, mielőtt rájönne, h ez most nem annyira fontos. (Egyikünknek se jut eszébe persze.)

Egyébként is: kicsit túl hangosan nevetgélt a saját poénjain, inkább olyan csesztetős-cikizős módon javítgatott, ha egyáltalán, és túlzottan az óra menetét sem tartotta kézben, kábé csinálta mindenki a saját tempójában, ha tudta mit csináljon – de amikor végre elkezdett negyed- vagy ötödannyit beszélni, mint addig, akkor egyszercsak beállt az a mágikus hangulat, amiben el tudtam kezdeni figyelni az ászanákra, arra, hogy légzésről légzésre hogyan lazulok bele egyre jobban a testhelyzetekbe, és egész komolyan el tudtam merülni a rácsodálkozásban, hogy most valahogy, életemben először, letámasztottam az orrom az egyik kinyújtott térdemre. Aztán a másikra is.. Megdöbbentő élmény volt.

Összegzésként tehát: a hatha jóga akkor is működik, ha az oktató gyengusz, feltéve, hogy hagyja magát a jógát áradni a teremben, saját maga helyett.

Környezet: értelmes eligazító feliratok, a teremben szimpatikus díszletek, hangulatos világítás, jó itt lenni
Eszközök: tök oké jógamatracok, takarók (az óra alatt zene szól)
Oktató: .. hogyismondjam.. kezdetleges.. :)
Többiek: szimpik, ezen az órán csak csajok
Megközelítés: nekem tökéletes, négyeshatostól 5 perc
Szolgáltatás: a jógaiskola maga rendben, hatalmas óraválaszték, see: site!
Fíling: örülök, h ottjártam, talán megyek megint, de másik tanárhoz

Menjetek ti is, ajánlom!:)

2 komment

Címkék: ajánlom asram ii.ker hatha

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr232703683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cckk 2011.03.04. 00:03:07

Én is ide jártam (nem ehhez a tanárhoz) - ugyan nem jutottam el az orr-térd kontaktusig, de hasonló tapasztalatokat szereztem: nem szóltak, ha bénán csináljuk a gyakorlatot, hagyta a tanár, hadd történjen, aminek kell... kicsit önképző tanfolyam lett belőle.

jógalujza 2011.03.04. 00:18:44

Ja, annyi a kérdés, hogy vajon tudatos döntés-e, hogy ennyire hagyja elfolyni az órát (mert az is lehet egy módszer), vagy csak egyszerűen másra figyel, és azért önképzőkör..
süti beállítások módosítása