HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

Sudevi Jóga - hot yoga

2011.03.08. 12:44 jógalujza

Egy indiai butikból nyíló lépcsőn vezet le a „mádám”, mint egy budoárba, a meleg színekkel és intim-titokzatos fényekkel hangulatossá tett pincébe, ahol gyors átöltözés után kb. olyan hőmérsékletűre melegített, boltíves terembe érkezem, mint a nyári India árnyékban...

Emil röviden bevezeti, és már kezdjük is az órát, és a melegben tényleg mintha jobban nyúlnának, mélyülnének a pózaim. Folyik rólam a víz, de nem úgy, mint a szaunában, inkább mint egy középnehéz kardio edzésen, nem is csoda, jó sok napüdvözletet lenyomunk „melegítésként”. 

Ha már itt tartunk: ahány helyen voltam eddig, minden napüdvözlet más és más volt. A lényeg persze ugyanaz, és a végére mindig automatikussá válik a mozdulatsor, amit épp csinálunk, de érdekes, mint egy népdal, mindig picit más.

Nem vagyunk sokan, így ERNŐ gondosan javítgathat, rá-rátenyerel a pózokra, hogy még mélyebbre vagy szélesebbre menjünk bele, egy picit fáj, de hagyom, hadd nyúljak, lazuljak. Elfáradtam, várom már a relaxációt, utána pedig beszélgetünk egy picit Ernővel (az első oktató, aki külön odajött hozzám utólag megkérdezni, hogy hogy tetszett!), megtudom, hogy azért kopasz, mert Krisnás, ahogy sejtettem, és hogy azért focista-alkatú, mert focizott régen. Hát nem rá van írva az emberekre a történetük?:)
 


Ez a másfél órám is hasznosan telt, és csak azért négy-mudrás* az értékelés, mert a website alapján gyengébbre számítottam: nekem túl hangsúlyos az „első óra ingyen” üzenet, de mint utólag megtudtam, egy mindössze másfél hónapos jógastúdióról van szó, így a site-ra is biztosan hamar felkerül minden további infó, amit kerestem volna (pl. a hot yogáról, az oktatókról, stb). Sok szerencsét a felfuttatáshoz!

Összegzésként: vizuálisan „vissza az anyaméhbe”, mozgásnak tök rendben

Környezet: aprólékos gonddal tervezve, szép és praktikus is
Eszközök: kicsit zúg a melegfújó .. viszont meleg van tőle!:)
Oktató: nagyon gondos és figyelmes, látszik, hogy ő maga is sokat dolgozott a hajlékonyságáért (a relaxáció szövegét felolvasta)
Többiek: négyen voltunk az oktatón kívül, szimpatikus csapat
Megközelítés: a Dohány utca alatt
Szolgáltatás: minden oké, site „fejlődőben”
Fíling: minden oké!:)

Lehet ide is menni, első óra ingyen, többi is moderált áron.

 

 

 

*”A mudrák, vagyis szimbolikus kéztartások, buddhista és hindu meditációs elemek. A mudra szanszkrit szó eredeti jelentése ‘pecsét’ vagy ‘ismertetőjel’. Segítik az elmélyülést, az energia aktivizálását, és energetikai védelmet nyújtanak a test és a lélek számára. A keleti gyógyításból is ismert kéztartásokat, a mudrákat szinte bárhol és bármikor végezheted, hiszen csak ujjaidat kell ehhez használnod.” (Forrás: Mudrák.pdf. A Jógablogon a Vitarka múdrát használjuk értékelő "pecsét"-ként.)

2 komment

Címkék: ajánlom vii.ker sudevi hotyoga

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr122721479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizo_ 2011.07.19. 13:14:25

Szia!
Egy kis helyesbítés a cikkhez: az oktató neve Ernő, nem Emil :) Egyébként szuper a blogod!
Üdv.: mizo

jógalujza 2011.11.08. 22:46:12

@mizo_: óójaj.....:) köszönöm a helyesbítést, MÁRIS javítottam!!:)
süti beállítások módosítása