HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

Vinyasa Flow - Az áramalás jógája --- jógamari háromrészes sorozata, II.

2011.11.30. 14:44 jógalujza

Jógamari háromrészes sorozatának íme második része - ha már olvastad az első részt, akkor jó helyen jársz.:)

Nagy ErikaAstoria Jóga és Mozgás Stúdió

A két-alkalmas bérletem második óráját arra áldoztam, hogy kipróbáljam az Astoria Jógaiskola vadi új, péntek délután 1 órás vinyasa flow óráját. Először én voltam az egyetlen résztvevő, ami láthatóan nem zavarta a tanárt: kikérdezett a jógás múltamról, sérüléseimről, és még arra is volt idő, hogy kedvesen elbeszélgessen velem. Megkérdezte, mi az, amit szeretnék gyakorolni, ez nagyon tetszett, bár tudom, egyes jógairányzatok szerint a diák nem kérhet se igazítást, se külön figyelmet a gurujától, mert az óra egész menetét a tanár határozza meg. 
 
Nos, mivel én nem vagyok túl autentikus, nekem nagyon tetszett a kívánságműsor. Mondtam, hogy éppen a kézenállást próbálom elérhető közelségbe hozni, több-kevesebb sikerrel („fejenállásra gondoltál, ugye?” –„nem, nem, én a KÉZENállással küzdök éppen”). Ezen a ponton befutott a második és egyben utolsó részvevő is, egy nagyon beszédes idősebb hölgy, aki még sose jógázott ez előtt…..Hát, nem volt egyszerű dolga a tanárnak. Elmondta, hogy nem teljesen vinyasa flow óra lesz a mai, inkább kicsit kevert (jajj de kár…ekkor már túl voltam két igen jó órán, szerettem volna egy hasonló harmadikat is).

Nem tudnám behatárolni az órát. Sorba vettük az ászanákat (itt is bikramos gyakorlatokkal kezdtünk), 5-6 légzésig tartottuk ki őket, de nem igazán érzékeltem a dinamizmust, vagy az áramlást. Néha egy kicsit mintha megakadt volna az óra, úgy tűnt, mintha gondolkodott volna Erika, hogy most akkor mi is következzen. Volt kettő vagy három sorozatba rendezett ászanacsokor, köztük néhány karizomgyilkos variáció. (Úgy látszik, ez kötelező elem a vinyasa flow órákon, és az is világosan látszik, egy jó darabig nem leszek vinyasa flow oktató.:))  Ezt leszámítva olyan volt az óra, mint egy sima hatha jóga óra, vagy legalábbis nem fedeztem fel benne túl sok vinyasa flowra utaló elemet. Erika jó oktatónak bizonyult, figyelt rám is, külön a falhoz vezényelt kézenállni, de nagy gondot fordított a kezdő hölgyre is, hogy ő se unatkozzon. 
 
Volt azonban egy tök kellemetlen momentum, amit nem hagyhatok említés nélkül. Csak hogy lássuk, nem csak mi, szegény diákok kerülhetünk tök béna oktatók órájára, hanem hülye diákok is elronthatják egy lelkes oktató óráját. Szóval már eleve kizökkentett a koncentrációmból, hogy a másik jógázó mindent kommentált. Az óra első felének se volt még vége, amikor már tudtuk róla, hogy van 2 unokája, nem dolgozik, kezdő, tehát még sose jógázott, most csak próbabérletet vett, ő már idősebb, nem fiatal, és kezdő, ő mindent csak annyira hajlandó csinálni, amennyire megy neki, hisz ő még kezdő, de jó erőben akar lenni, de egyébként ő még kezdő stb stb stb. Aztán volt egy nehezebb ászana, amit 10 légzésig kellett volna kitartanunk így vagy úgy. Másik Jógázó viszont hamar abbahagyta, mire Erika halkan, kedvesen és mosolyogva megjegyezte, hogy „ejj-ejj, szerintem ez nem volt 10 légzés”. Erre Másik Jógázó magából kikelve nekiállt háborogni, hogy ő bizony világosan megmondta, hogy csak annyit csinál, amennyit bír, hiszen ő még kezdő, és különben is, hogy meri az oktató őt kiröhögni (!!!) és majd megnézi ő 30 év múlva az oktatót, hogy hogy fog jógázni… Hááát majd leesett az állam. Szegény oktató első döbbenetében csak hápogni volt képes, majd – ugyanolyan halkan és kedvesen, ahogy eddig beszélt - kinyögte, hogy ő csak mosolygott bátorításképp, és sajnálja, ha ezt kiröhögésnek értette a Másik Jógázó. Ő meg csak mondta a magáét, kénytelen voltam én is beleszólni, de csak annyit mondtam, hogy nyugalom, ez jóga óra (nem szépségverseny), itt mindenki magával foglalkozik, és senki nem röhög ki senkit. Másik Jógázó erre is csak háborgott, amivel annyit ért el, hogy egy jó 20 percre elcseszte a jógaóra hangulatát. Szegény Erika, nem lettem volna a helyében. Kedves kezdő jógázók - ugye ti sosem viselkednétek így??? :)
 
Összegzés: Erika az Astoria jógastúdióban tart vinyasa flow (jellegű) órát. Ár: 1600 Ft/alkalom –tól, plusz van rengeteg egyéb kedvezményes bérletkonstrukció
 

 

1 komment

Címkék: ajánlom astoria vinyasaflow

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr933426081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nolyemi · http://irdietam.wordpress.com/ 2011.12.01. 15:15:56

de jó, hogy itt voltál órán :) Én pont kinéztem magamnak ezt az órát, hogy jéééééééééé, végre van vinyasa megközelíthető helyen, bevállalható időben, kipróbálom, de most nem is látom az órarendben. Remélem, csak erre a hétre maradt ki :)

Az ilyen vendég pedig szerencsére ritka, de akkor elég emlékezetes élményt nyújt :S Szegény oktató, tényleg durva élmény lehetett neki :(
süti beállítások módosítása