HTML

Namaste

"A Jógablog egy utazás kísérőjelensége. Eleinte úgy tűnt, hogy az utazás a jógáról szól. Később kiderült, hogy a jóga szól az utazásról." Feltétlen kövesd a folyamatot és a Jógablog FB-oldalát, ide pedig üzenhetsz a mindenkori szerzőnek: jogalujza_kukac_gmail.com

Lájkold a témát!

Szülőknek

jiaido_gyerekprogram_240.jpg

Címkék

108.hu (1) adishakti (1) agama (4) agni (1) ajánlom (38) ajiit (1) ajna (1) ajurveda (1) ajurvéda (1) ákosjóga (1) akozpont (1) amalasattva (1) amrita (3) anahita (2) anamé (3) antigravity (1) ashutosh (1) asram (4) astanga (11) astoria (2) atma (6) aum (2) balázs valéria (1) baraka (3) bhaktikutir (1) bikram (5) bodyart (1) brahma (2) bringa (2) darshan (3) dinamikus jóga (1) dr indu arora (1) egészség (1) english (1) etka (1) fesztivál (5) ganapati (2) ganga (1) gauranga (2) gerilla (2) gerillajóga (2) gerincjóga (3) géva (2) goodness (2) hahota (1) happy new yoga (1) hatha (8) helloyoga (1) himalájai (6) hotyoga (2) i.ker (4) ii.ker (6) iii.ker (2) india (3) indiai (2) integrál (1) interjú (5) intimtorna (1) irányzatok (1) itthon (1) ix.ker (1) iyengar (9) jalagati (1) jama (1) jiaido (3) jóga (1) jógablog (1) jógablogger (2) jógafesztivál (3) jógairányzatok (1) jógaliget (1) jógalujza (2) jógamari (2) jógaoktatókszövetsége (1) jógatábor (2) jóga a szabadban (1) jóga sziget (1) kaja (1) kayakalp (2) kéklótusz (1) kék lótusz (1) kismama jóga (1) könyv (2) közösség (1) kumnye (1) kundalini (5) légzés (1) maha hot yoga studio (1) málnai tibor (1) mandala (8) második (1) meghívó (1) méz (1) miért (1) monsoon (1) naphold (1) nemajánlom (3) nijama (1) nőijóga (2) nyár (1) nyári tábor (1) nyíltnap (3) összegzés (2) padma (2) powerjóga (1) prakash (1) psychyoga (1) purnam (6) ricardo (1) rólunk (7) sankalpa (1) satyananda (2) shakti (1) shambalatibet (1) shanti (1) sivananda (1) spiritualitás (1) sportjóga (3) stresszoldó (3) sudevi (1) sunrise (1) szabadban (2) szatszang (1) személyes (2) szülinap (1) szúrja (1) tábor (1) tantra (4) tibet (1) újenergia (1) utazás (1) v.ker (4) vi.ker (4) vii.ker (7) viii.ker (4) vinyasa (3) vinyasaflow (4) workshop (2) xi.ker (2) xiii.ker (4) xiv.ker (1) zsuzsi (1) Címkefelhő

Ezt mondták

DE MI AZ A JÓGABLOG? ÉS KIK AZOK A JÓGABLOGGEREK?

2012.01.19. 15:25 jógalujza

Egyszer a Lecsó ételkritikusához hasonlították a JógaBlogot. Jólesett, mert szeretjük a rettegéssel vegyes tiszteletet…:)), de nálunk épp fordított az arány: ezerből kábé 999 alkalommal sokkal boldogabbak leszünk az átélt élménytől, mint amilyenek előtte voltunk.

Szerintem pont ezért csináljuk a JógaBlogot. Szubjektív, felhasználói élménybeszámolókon keresztül mutatunk be jógastúdiókat, a bennük oktatókat és az általuk tanított irányzatokat, mert többnyire örülünk nekik.

2010 február végén kezdődött a körút és a blog, fél évvel később csatlakozott az első hivatalos szerzőtárs, így ma már ketten járjuk szigorú inkognitóban a várost, ászanáról ászanára. Tesztlátogatásainkról nem tudnak előre a jógastúdiók (maximum utólag megköszönjük nekik a részvételt:), ezért célunk szerint körülbelül olyan felhasználói átéléseket osztunk meg, amelyeket te is tapasztalhatsz, ha te is ellátogatsz majd ezekbe a termekbe.

Beszámolóink - hangsúlyozom ismét - szubjektívek, de mivel a jógabloggerek évek óta jógáznak, és sok helyen jártak már, ezért kialakult egy szempontrendszer, ami szerint reményeink szerint egymáshoz mérhetőek a tapasztalatok. Reméljük, hogy a leendő és jelenlegi jógázóknak is hasznos gyűjtemény, nomeg talán az oktatók is kapnak értékes visszajelzéseket a posztjainkból.

Kommentek, visszajelzések, kritika-kritikák, pontosítások, kiegészítések, valamint csatlakozás a JógaBlog Facebook-csoporthoz és ottani szóba elegyedés maximálisan üdvözölve!:)
 

INTROGYÚSZING: JógaLujza 

"Kb. 2005 óta jógázom kisebb-nagyobb megszakításokkal. A kundalíni módszerre, és az astangára majdnem egyszerre találtam rá, de az előbbi hamar minden mást kiütött maga mellől, és csodával határos személyiség-fejlődésen vezetett végig, három év alatt. Aztán jött más, és más, és megint új irányokba nyitottam.

Aztán egyszercsak megfordult a fejemben, hogy előbb-utóbb oktatni is fogom a jógát, innen jött az ötlet, hogy előbb végigjárok több más jógaiskolát, és kipróbálom sok más oktató óráit. Kíváncsi voltam, hogy milyen emberek tanítanak, milyen jógákat, hogyan, és kiknek. Mivel főleg írással foglalkozom, evidens volt, hogy mindebből blog születik.

Előfordult már, hogy egy-egy jógaiskolánál vagy irányzatnál nemcsak tesztlátogatásra, hanem több alkalomra ottragadtam, de ez nem állíthat meg, tesztelek tovább rendületlenül.:)"


(Képeinken a jógabloggerek hosszas rábeszélés ellenére is csak szigorú inkognitóban voltak hajlandóak megjelenni...)


INTROGYÚSZING: JógaMari

"Néhány sikertelen kísérlet után 4 évvel ezelőtt fűztem szorosabbá a viszonyomat a jógával. Több stílust is kipróbáltam, mire eljutottam egy híres (hírhedt? :) ) oktató óráira, és jó hosszú ideig ott is ragadtam. Itt több jógastílussal (és persze oktatóval) is megismerkedtem, itt szerettünk egymásba az ashtangával, a hot yogával, meg úgy általában az egész Jógasággal. Közben puszta kíváncsiságból beiratkoztam egy oktatóképzésre is, amit idő közben annyira megszerettem, hogy örömmel mondtam igent arra a felkérésre, hogy tanítsak egy jógaiskolában. Emellett persze folytattam az aktív jógagyakorlást, több iskolát, oktatót meglátogattam, hisz hajtott a kíváncsiság, így több új stílussal is megismerkedtem – na de szerencsére van még egy csomó, amivel még nem! Talán emiatt is gondoltam, hogy ez a titkos jógatesztelőség egy olyan pozíció, amit konkrétan nekem találtak ki!

Jelenleg több tanár óráját is látogatom egyszerre, illetve kisebb, független csoportoknak tartok jógaórákat."
 

--- LEGYÉL TE IS JÓGABLOGGER! ---
 

A JógaBlog folyamatosan szerzőtársakat keres!

Egyre több felfedezetlen jógastúdió várja a városban (és az országban!), hogy részletes élménybeszámoló szülessen róla, mindenki örömére.

Szuper lenne új hangokat hallani, új szempontokat integrálni, új önkéntes és anonim jógastúdió-zarándokoknak teret adni a JógaBlogon, hogy színesedjen a paletta, ahogy a jóga-szcéna is döbbenetes tempóban színesedik.

Ráadásul a mi beszámolóinkat valamennyire korlátozza, hogy vannak olyan órafajták, amiket nem tudunk hitelesen tesztelni (ilyen pl. a kismama jóga, vagy pl. egy esetleges meztelen_jóga_csak_férfiaknak...:)

Ha egyetértesz (és lehetőleg nem vagy elköteleződve oktatóként egyetlen jógastúdióban sem!), akkor arra kérlek, nézz mélyen a saját szemedbe, és tedd fel magadnak a következő kérdéseket:

  • Szeretsz jógázni?
  • Szeretsz, és tudsz is írni?
  • Szeretsz őszintén élményeket megosztani másokkal?

Ha minderre IGEN! a válaszod, és ráadásul még a JógaBlogot is szereted, akkor küldj egy rövid jelentkezést a jogalujza_kukac_gmail.com címre, melyben röviden kifejted:

- miért szeretnél JógaBlog-szerző lenni, 
- egy konkrét jógás élményedet (mintha máris a JB-ra készülne), 
- és azt, amit még fontosnak tartasz a téma kapcsán..

Hajrá ifjú padavanok és padavinák, kíváncsian várjuk a leveleiteket!:)

(FONTOS tudni: A JógaBlog írott és íratlan szabályai - ilyen például az anonimitás, a függetlenség, és a pártatlanság ("szabadság, egyenlőség, testvériség") -, minden szerzőnk számára kötelező érvényűek.) 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz Facebook-csoportunkhoz is:

Még több hír, még több érdekesség, még több jógi!:)

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: rólunk jógamari jógalujza jógablogger

A bejegyzés trackback címe:

https://joga.blog.hu/api/trackback/id/tr53057254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása